Claudiu Tudor, din nou alături lui Costel Lazăr, după aproape 20 de ani! De data aceasta, ca director sportiv. A semnat pe aceeași perioadă de timp ca și șeful lui de staff tehnic și antrenorul secund Valentin Bădoi

Dragos Trestioreanu -

Claudiu Tudor, din nou alături lui Costel Lazăr, după aproape 20 de ani! De data aceasta, ca director sportiv. A semnat pe aceeași perioadă de timp ca și șeful lui de staff tehnic și antrenorul secund Valentin Bădoi

Zi plină de lucru pentru președintele executiv al Petrolului Ploiești, Costel Lazăr, cel care… nu a mai apucat, din cauza multiplelor probele de rezolvat, nici să-și schimbe cămașa purtată ieri la prezentarea noului antrenor principal, Nicolae Constantin (nu cred că a semnat contracte, tot ieri, și i-a prezentat… astăzi pe cei doi menționați mai jos!)! Azi, mai întâi, a bătut palma cu actualul director sportiv, Claudiu Tudor (foto sus), un fost jucător al trupei găzarilor, debutat de către însuși șeful Executivului de-acum, iar asta în octombrie 2001, când era tehnician principal la FC Petrolul! Pe-atunci, ex-play-makerul AS/ACS Petrolul ’52 Ploiești din ligile a patra și a treia – totodată și căpitanul grupării care a promovat după numai câte o singură ediție, punând apoi ghetele în cui – avea numai 16 ani! Dar, a stârnit interesul unul club celebru din primul eșalon, Universitatea Craiova, care l-a și înregimentat până la urmă, după o adevărată telenovelă. Deci, după aproape 20 de ani, Claudiu a revenit la Petrolul!

Bun cunoscător al fondului de fotbaliști, în special din eșaloanele al doilea și al treilea, Tudor sosește  acum, la vârsta de numai 36 de ani, să… învețe iar „meserie” sub îndrumarea unui om de fotbal cu state vechi la un club ce-a câștigat un titlu național, o Cupă a României și două Supercupe ale țării noastre, adică Astra Giurgiu. De altfel, și pe vremea când juca la actualul Petrolul, Claudiu Tudor era, neoficial, și un fel de… director sportiv, la recomandarea lui fiind aduși la club, printre alții, Jean Prunescu și Marius „Kiki” Chindriș. Se mai spune despre el și că are o adevărată specialitate în a „citi” foarte bine și adversarele, și jucătorii acestora, urmând a-i fi astfel de mare ajutor lui Nicolae Constantin.

Tot joi, 27 mai 2021, la 24 de ore după ce fostu-i coechipier de la Rapid, Nae Constantin, a semnat un contract întins pe două sezoane ca antrenor principal, și colaboratorul cu numărul unu al acestuia, Valentin Bădoi (foto jos, încadrat de Claudiu Tudor și Costel Lazăr), l-a imitat. Ajuns la Ploiești a doua zi după ce înțelegerea dintre Constantin și Petrolul Ploiești fusese deja parafată, Vali Bădoi (45 de ani) este al doilea om din staff numit și prezentat oficial, el înțelegându-se cu Lazăr tot pentru o perioadă de doi ani competiționali. Se mai așteaptă, acum, și decizia antrenorului de portari de până în prezent, Cătălin Grigore, de a continua aici, precum și acordul de a trece de la Astra la Petrolul, ca preparator fizic, a prahoveanului Carmel „Bebe” Bărbulescu. Astfel, s-ar putea completa și celelalte posturi din staff. Ulterior, va veni rândul și al anunțurilor plecărilor și venirilor din/în lotul „lupilor”. Cred că nu vor fi puține, nici într-un sens, nici în altul!

Foto: www.fcpetrolul.ro