Simion Apreutese – cel mai căutat, dar și… căutător, investitor al momentului din fotbalul autohton! FC Petrolul nu putea scăpa ocazia de a-l invita să facă mare performanță la Ploiești!

Dragos Trestioreanu -

Simion Apreutese – cel mai căutat, dar și… căutător, investitor al momentului din fotbalul autohton! FC Petrolul nu putea scăpa ocazia de a-l invita să facă mare performanță la Ploiești!

Despre omul de afaceri Simion Apreutese (foto la titlu și sus, în text, la stânga), patron al unei firme de transport internațional, Alexander International, și al alteia, de piese de schimb, am auzit prima dată atunci când suporterii echipei UTA Arad îl susțineau, pe el și pe grupul din care mai făceau parte trei parteneri ai săi, s-o preia financiar pe așa-numita Bătrâna Doamnă. Negocierile de la Arad au durat destul timp, dar Alexandru Meszar, șeful de la UTA, le-a sistat după o vreme. Motiv pentru a fi contestat adesea, sub diverse forme, de către suporterii arădeni. Nota bene, Apreutese, bun prieten cu fostul internațional stelist Ilie Dumitrescu (foto sus, în text, la dreapta), anunțase deja că manager general al clubului arădean urma să fie bucureșteanul.

Nu peste mult timp, afaceristul se „mută” din Nord-Vest în Sud-Est, coborând însă un eșalon, și devine sponsor la o divizionara secundă fără drept de promovare, CSA Steaua. Motiv să vedem la TV, în meciurile de pe arena din Ghencea, bannerul cu „Alexander International”. Pesemne că așteptarea momentului în care Steaua se va fi organizat în așa mod încât să primească acordul pentru accederea în Liga 1 a trenat prea mult. Astfel încât, Simion Apreutese a fost anunțat de către Gigi Becali ca tratând cu el… achiziționarea FCSB. Iar ca intermediar, via Victor Becali, a fost recunoscut – se putea altfel? – Ilie Dumitrescu. Cum Becali de la palat își vinde echipa din când în când, dar numai pe vorbe, nici la FCSB nu a avut noroc Apreutese. Cel despre care se auzise că avea de gând, dacă îi cumpăra echipa lui Gigi, s-o… unească nici mai mult, nici mai puțin cu CSA Steaua! Poate, altădată, așa, un fel de la anul și la mulți ani!

Auzind de povestea parcă fără de sfârșit avându-l drept erou principal pe cel mai căutat, dar și… căutător, investitor al momentului, Simion Apreutese, președintele executiv al FC Petrolul, fostul fotbalist Claudiu Tudor (foto, mijloc), nu putea scăpa ocazia și l-a invitat să vină să investească la clubul găzarilor. Pentru asta l-a asigurat de condiții bune, ca și de posibilitatea de a face mare performanță! OK, nu strică nimănui un ban, mai ales când sunt pe sponci. Sau, mă rog, erau astfel. Dar, ce se va face cu Marian Copilu, care a salvat echipa de la dezastru?!? Întreb, retoric, fiindcă Apreutese a fost căutat și de Dinamo să investească, dar ar fi condiționat acordarea banilor „câinilor” de implicarea în actul managerial. Dar, atunci, a fost refuzat. Nu comentez situația de la clubul bucureștean, deoarece nu face obiectul textului acesta, ci doar am scos în evidență că omul de afaceri nu-i dispus să investească fără a și conduce. Fapt firesc, la urma-urmei, dacă ar veni pe un loc gol. Evident, condiționarea logică, în cazul său, ar fi să se priceapă, neavând, deocamdată, experiență și expertiză în fotbal și în managementul unui club. Deci, cum de l-a invitat, deocamdată la TV, e drept, Tudor pe Simion Apreutese să vină la Ploiești, știind, bănuiesc, că acesta din urmă i-ar „da peste mână lui Copilu”?!? Marian Copilu, care nu cred că ar accepta să redevină ce-a fost și la CFR, și la CSU Craiova, adică „a doua vioară”! De altfel, se și vede că, pentru impunerile sale, cel care a dorit să o cumpere pe FCSB, de la prima strigare,  nu s-a „lipit”, de fapt, pe nicăieri. Poate și din acest motiv, adică acela al condiționării investițiilor sale de – repet – preluarea și a actului de conducere în club. Anticipez, să fiu iertat, însă, că și Apreutese va fi un fel de fum… fără foc, cum s-0a întâmplat și în cazul trecerilor pe fugă, pe la Ploiești, ale lui Mohammad Murad și Dumitru Dragomir, cele dinaintea sosirii fericite a lui Copilu aici!

Până una-alta, parte dintr-o campanie importantă de ajutorare a Spitalului de Pediatrie din municipiul reședință al Prahovei, meciul de astăzi, din penultima etapă a ediției de campionat a SuperLigii, ultimul de acasă al „lupilor”, cel dintre FC Petrolul și Hermannstadt Sibiu, cu start la 14.30, ar trebui să aibă parte de o arenă plină. Firește, dat fiind faptul că toate încasările vor fi donate unității spitalicești care tratează copiii, iar biletele de la partidă vor fi valabile la un concert interesant, de pe stadion, din data de 16 iunie 2023. Singura absență va fi Felix Matthaus, dar au fost recuperați brazilienii Jefferson și Jair (foto jos, la stânga, în duel cu sibianul Mihai Butean), cei despre care pe www.fcpetrolul.ro nu se mai notează acum că ar absenta, precum la meciul disputat în compania Chindiei Târgoviște. O grupare aflată atunci ca gazdă pentru ultima oară pe „Ilie Oană”, urmând a-și inaugura arena la meciul de la Târgoviște, din ultima etapă, cu FC Voluntari. Fotbaliștii ploieșteni au ca țel, sub ochii încă indisponibilului Marian Huja, revenit la Ploiești, exclusiv victoria. Potrivit antrenorului principal Florin Pârvu, menținerea ca șefi de pluton ai play-out-ului a jucătorilor săi este scopul primordial. Iar, cheia etapei este și confruntarea dintre FCU 1948 Craiova și FC Argeș Pitești, vizitatoarea de pe marele stadion din Cetatea Băniei fiind ultima gazdă a Petrolului din acest sezon. Pe cale de consecință, de rezultatul acestei partide va depinde mult statutul argeșenilor, în meciul cu prahovenii. Să vedem…

Foto: www.prosport.ro, www.specialarad.ro și www.fcpetrolul.ro