Clinceniul „lupului” Rus este… Afumațiul! Iar în cazul lui Nica, actualul proprietar procedează ca predecesorul

Dragos Trestioreanu -

Clinceniul „lupului” Rus este… Afumațiul! Iar în cazul lui Nica, actualul proprietar procedează ca predecesorul

După postarea articolului despre împrumuturile decise de conducerea și staff-ul tehnic ale Petrolului în privința unor jucători „U 21”, direcționați către alte echipe, jurnalistul bucureștean Mihai Andrieș mi-a atras atenția, pe o binecunoscută rețea de socializare, că s-au strecurat unele inexactități în text.

În ceea ce privește faptul că Andrei Rus este la CS Afumați, liderul ierarhiei Seriei a II-a din Liga a III-a, învingător și în week-end-ul trecut, pe terenul „satelitului” FCSB, recunosc că auzisem deceva timp despre un interes al fostei divizionare secunde retrasă la cerere în al treilea eșalon pentru un fundaș dreapta tânăr. Totodată și că impresarul internaționalului „U 19” ar dori să-l îndrepte pe Rus spre trupa ilfoveană. Însă, așa cum este normal, am preluat, ca și alți colegi de breaslă, de pe www.fcpetrolul.ro, știrea potrivit căreia jucătorul adus în vară din Banat a fost detașat în Liga 2, la Academia Clinceni, siteul clubului găzarilor fiind sursa oficială a mea în privința informațiilor. Este posibil să se fi strecurat acolo o eroare neintenționată, ceea ce nu ar fi un capăt de țară. Deci, Andrei Rus este împrumutat în Liga a III-a, la CS Afumați, și a debutat la meciul cu FCSB 2.

Și despre Nica, același Mihai Andrieș m-a informat că nu ar fi fost împrumutat la echipa care l-a detașat la Petrolul, el aparținând, de fapt, potrivit unei decizii a Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor, clubului găzarilor, care l-a semnat până în 2020. Club care a procedat la fel ca și penultimul proprietar, Daco-Getica București, detașându-l și el, ba chiar tocmai la… anteriorul deținător al drepturilor tânărului fotbalist! În astfel de circumstanțe, nu mai e vorba despre un împrumut la echipa de la care fusese împrumutat, ci de o detașare la cea de care aparținuse până la hotărârea CNSL.

Bref, Petrolul Ploiești a detașat, pentru un an competițional, cu drept de revenire în pauza de iarnă, câte un „U 21” la Liga 2 (Alexandru Nica la Daco-Getica), Liga 3 (Andrei Rus la CS Afumați) și Liga 4 (Cosmin Lambru la CS Blejoi). Acum sper că-i în regulă!

Foto: Facebook