Clubul găzarilor vrea să dea o lovitură de imagine: Adrian Mutu, din iarnă, pe „Ilie Oană”!

Redactia -

Clubul găzarilor vrea să dea o lovitură de imagine: Adrian Mutu, din iarnă, pe „Ilie Oană”!

Siteul cotidianului Gazeta sporturilor a amorsat astăzi, 20 noiembrie 2013, o bombă de presă, anunțând posibila transferare la SC FC Petrolul Ploiești a internaționalului Adrian Mutu (foto; www.ziuanews.ro), în prezent echipier al lui Ajaccio, în Ligue 1! Informația a fost confirmată de către patronul și, totodată, președintele consiliului de administrație al clubului găzarilor, Daniel Capră. Mutu mai are contract un sezon și jumătatea cu gruparea din Corsica, dar este dispus să renunțe, din iarnă, la restul de anagajament, în schimbul unei compensații financiare, el câștigând în Franța 1,2 milioane de euro/anual. Legătura cu ex-căpitanul echipei naționale a României, aflat la cuțite cu selecționerul Victor Pițurcă – acesta nemaiconvocându-l în ultima vreme, socotindu-l… trecut pentru tricolori, fapt care a iscat valuri în mass-media, pe perioada barajului pierdut cu Grecia -, a fost făcută de către prietenul lui foarte bun, antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra. S-ar părea că Adrian Mutu este, de fapt, al doilea fotbalist celebru din România contactat să vină la Ploiești, chiar și într-o postură de mai mult decât jucător. Este posibil ca prima variantă să fi căzut, între timp, după eventualul refuz al celui în cauză – o altă posibilă lovitură de imagine. Chiar și mai mare decât Mutu! De subliniat că, împreună cu un apropiat al său, omul de afaceri ardelean Adrian Marțian, atacantul lui Ajaccio a preluat echipa din Seria a II-a a eșalonului secund, UTA Arad, aflată însă în afara locurilor de play-off și în plin scandal cu jucătorii și suporterii locali. Nu ar fi astfel deloc exclus, repetăm, ca „afacerea Mutu” să însemne și altceva decât un simplu transfer, dată fiind avuția fotbalistului, scăpat recent de pericolul de a-i plăti o sumă foarte mare de bani fostului său club din Anglia, Chelsea, după cazul „Cocaina”.

Fără îndoială că, strict fotbalistic, Adrian Mutu (35 de ani) mai poate să facă față cu brio nivelului din Liga I autohtonă, el dorindu-și astfel și să îl oblige pe Victor Pițurcă să apeleze din nou la serviciile lui, așa cum și selecționerul a admis că ar putea-o face, deși este supărat pe o glumă a jucătorului, vezi o caricatură postată pe contul de Facebook, în care capul antrenorului echipat în treningul echipei naționale a fost înlocuit cu acela al binecunscutului comic Mr. Bean! Mutu a fost căsătorit cu vedeta de cinema stabilită în Italia, Alexandra Dinu, cu care are un băiat, ulterior despărțindu-se de aceasta și refăcându-și viata alături de frumoasa dominicană Consuelo. Aceasta i-a dăruit două fetițe. Ani de-a rândul, după ce „Generația de Aur” și-a pus ghetele în cui, fotbalistul plecat din Pitești a fost perceput drept lider al primei reprezentative, el egalându-l pe fostul său naș de cununie, Gheorghe Hagi, la numărul de goluri marcate pentru tricolori. Mutu a lăsat să se înțeleagă, la postul de televiziune DigiSport, că ar reveni, în iarnă, în țară, dar – a precizat – nu la Dinamo, așa cum se anticipa. Acum, și Daniel Capră, și Cosmin Contra recunosc discuțiile cu el, iar primul a declarat că a fost și în Franța pentru negocieri, oferindu-i un contract de 300.000 de euro pe an. Iar cei de la Ajaccio nu s-ar opune despărțirii de internaționalul român, care intrase în conflict cu ex-tehnicianull corsicanilor, italianul Fabrizio Ravanelli. Rămâne acum de văzut cum – și dacă – Adrian Mutu își poate rezilia amiabil angajamentul cu Ajaccio și va veni ulterior la Ploiești. Totodată, mai este de urmărit și cât de mult se va implica el în clubul găzarilor. Adică, în plus față de statutul de jucător!

UPDATE. Adrian Mutu a recunoscut pentru www.libertatea.ro că, dacă va găsi înțelegere pentru o despărțire amiabilă de Ajaccio, atunci va accepta suma de 1,5 milioane de euro oferită de Petrolul, pentru un an și jumătate de contract, plus un bonus de performanță de 500.000 de euro, ce ar putea deveni chiar de 1 milion, dacă se va câștiga titlul național și se va accede în grupele Ligii Campionilor! Pe de altă parte, clubul găzarilor intenționează să-l repatrieze, tot în iarnă, pe fostul golgheter Jeremy Bokila, urmând a-i suporta acestuia un procent de 40% din anagajamentul avut la  Terek Groznâi, de 600.000 de euro/anual. Se spune că Bokila nu s-a putut acomoda la echipa din Superliga Rusiei și împrumutul ar putea primi girul conducătorilor trupei din Cecenia.