CNADNR, bani pentru şosele de centură la Comarnic şi Buşteni

Mihai Ciobanu -

CNADNR, bani pentru şosele de centură la Comarnic şi Buşteni

Compania Natională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. a semnat, în data de 28.05.2015, contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Bușteni” și contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Comarnic”. Sectorul Comarnic-Bușteni DN 1 (E60) este un drum național european care face legătura între județele Prahova și Brașov, traseul urmând cursul Văii Prahova, traversând de la sud la nord Carpații Meridionali. DN 1 se încadrează în categoria drumurilor naționale principale ce leagă Bucureștiul de orașul Brașov.

Având în vedere faptul că acest drum este deschis traficului internațional, iar intensitatea traficului pe DN 1 este în continuă creștere și datorită faptului că drumul face legatura între două mari orașe, București, respectiv Brașov, s-a impus realizarea unor Studii de Fezabilitate ce vor avea ca scop principal studierea realizării variantelor de ocolire a Orașelor Bușteni și Comarnic, necesare pentru creșterea capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei.

Valoarea totală a acestor contracte este de 128.900 lei fără TVA fiecare, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat. Contractele de servicii au fost atribuite operatorului economic EGIS ROMANIA S.A., având o durată de implementare de 4 luni.