CNADNR se spală pe mâini în cazul accidentului dramatic de pe DN1

Redactia -

CNADNR se spală pe mâini în cazul accidentului dramatic de pe DN1

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România se spală pe mâini în cazul dramaticului accident de pe DN1, când şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce un tânăr cu intenţii sinucigaşe a intrat pe contrasens. Autoritatea se disculpă şi respinge categoric acuzaţiile şi ipotezele vehiculate în rândul populaţiei dar şi al mass-media, cum că accidentul ar fi putut fi evitat dacă pe DN1 s-ar fi montat separatoare de sens. Iată cum se justifică CNADNR, într-un comunicat de presă:„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România dezminte categoric informațiile și ipotezele vehiculate în mass-media, privind o posibilă culpă a CNADNR SĂ în dramaticul accident întâmplat sâmbătă 27.09.2014, pe drumul național DN 1.

Totodată, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România face următoarele precizări:

Pe drumul național DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) și km 100+000 (zona localității Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulație, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel:

— 8,2 km — separator tip insulă mediană

— 31, 09 km — separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey

În perioada 2013 — 2014, pe acest sector de drum național au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro fără TVA.

Menționăm că, în prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane Euro.

Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație.

Estimăm că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locațiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliției Române — Direcția Rutieră.

De asemenea, reamintim că, în perioada 2013 — 2014 au fost amplasați 40 km de parapete New Jersey, în valoare de 4.635.000 Euro (fără TVA), pe întreaga rețea de drumuri naționale administratată de CNADNR SA.”

CNADNR SA

foto: adevarul.ro