Coada la permise şi înmatriculări e până-n stradă,Prefectura spune că lucrurile „tind să se normalizeze”

Redactia -

Coada la permise şi înmatriculări e până-n stradă,Prefectura spune că lucrurile „tind să se normalizeze”

În timp ce oamenii stau cu orele, încă de dis-de-dimineaţă la cozile care se întind până în stradă, la permise şi înmatriculări auto, Prefectura Prahova transmite printr-un comunicat de presă că ” situația în acest moment tinzând să se normalizeze”. În acest timp, pe siteul unde se pot face programări online, mesajul afişat este cel că: „Toate intervalale până pe 07.04.2017 sunt ocupate pentru rezervare on-line!”

programare online inmatriculari

 

„E pentru a doua zi când încerc să depun documentele pentru preschimbarea permisului. Ieri am stat patru ore, am pierdut aproape o zi de muncă iar astăzi am venit din nou. Am venit şi astăzi la ora 13.00,  atunci am reuşit să plec iarăşi de la serviciu şi aparatul care elibera bonuri de ordine mi-a transmis că „nu mai sunt locuri disponibile pentru astăzi”. Ce să fac? Să îmi iau o săptămână de concediu ca să reuşesc să-mi schimb permisul?”, ne-a transmis, pe adresa redacţiei, un cititor. 

Dar iată ce le transmite Prefectura Prahova cetăţenilor:

Referitor la articolele apărute în mass-media locală, privind aglomerația de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, vă aducem la cunoștință că astăzi, zi cu program prelungit și sfârșit de săptămână, s-a înregistrat o fluentă peste media din ultimele zile a publicului. Se fac toate eforturile pentru preluarea tuturor solicitărilor, situația în acest moment tinzând să se normalizeze.

S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova funcționează la capacitate maximă, toate cele 9 ghișee sunt deschise accesului cetățenilor de la ora 8,30 la ora 16, 30 în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, iar joi de la ora 8,30 la ora 18,30 (4 ghișee de înmatriculări din care unul este dedicat programărilor on-line, un ghișeu de autorizare provizorie, 2 ghișee de permise de conducere/programări/reprogramări examen auto, un ghișeu de eliberări plăci cu numere de înmatriculare și dovezi înlocuitoare ale C.I., un ghișeu de radieri/preschimbări C.I.).

Numărul de ghișee, începând cu data de 01.02.2017 a fost suplimentat, iar efectivul serviciului este complet, în sensul că niciunui lucrător nu i s-a aprobat concediu de odihnă.

Referitor la suplimentarea numărului de lucrători s-a demarat procedura de organizare a unui concurs de ocupare a unei funcții vacante din luna ianuarie a.c., precum și a celor 3 funcții suplimentare aprobate de Ministerul Afacerilor Interne ca urmare a demersurilor noastre anterioare.