Cod galben de furtună pentru întreg judeţul Prahova

Daniel Dimache -

Cod galben de furtună pentru întreg judeţul Prahova

În contextul atenționării meteorologice – Cod Galben transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă şi pentru județul Prahova, în intervalul 29 mai, ora 13.00 – 30 mai, ora 06.00, fenomenele avertizate fiind „frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp …25 l/mp.”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova reamintește prahovenilor măsurile ce trebuie luate înainte și pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în scopul protejării propriilor vieți și bunuri.

Astfel, se recomandă prahovenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care, pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

De asemenea, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, cetățenii trebuie să evite deplasarea în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.