Cod roşu de vânt în Prahova: pericol pe DN1 şi în staţiunile de munte

Daniel Dimache -

Cod roşu de vânt în Prahova: pericol pe DN1 şi în staţiunile de munte

COD ROSU DE VANT: Astăzi, 13.11.2019, în intervalul de timp 15:20-21:00 – Vant puternic, viteza la rafala 140..150 km/h in zona de munte – peste 1800 m – informeaza ISU Prahova.
La nivelul județului Prahova a fost emis mesaj ro alert, inițiat pentru localitățile Azuga, Bușteni, Maneciu, Sinaia și Valea Doftanei.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Fotografie cu caracter ilustrativ