Codrin Ştefănescu a dat startul campaniei pentru Europarlamentare la PSD Prahova

Daniel Dimache -

Codrin Ştefănescu a dat startul campaniei pentru Europarlamentare la PSD Prahova

Astăzi, Codrin Ştefănescu şi Eugen Nicolicea au venit la Ploieşti ca să pună la punct primele detalii, în cadrul PSD Prahova, pentru abordarea Alegerilor pentru Parlamentul European, programate în România pe 26 mai 2019. Cei doi trimişi de la centru au susţinut o conferinţă de presă, împreună cu preşedintele Organizaţiei Prahova, Bogdan Toader şi a majorităţii parlamentarilor PSD din judeţ. 

„De azi, suntem în campanie electorală”, a anunţat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, care şi-a axat aproape întregul discurs politic pe scandalul legate de abuzurile petrecute la DNA Ploieşti. „Prahoveni, rupeţi lanţurile cu care v-a înfăşurat un regim odios şi dubios cum nu a mai fost din anii 50 ai bolşevismului încoace”, a apăsat acesta pe acceleraţia discursului politic, adăugând că atât membrii PSD – 75% din conducerea centrală şi din cele judeţene ale partidului şi 1187 primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali ai partidului s-ar fi aflat sub o formă de anchetă, „vânaţi” de procurori, în special din DNA, dar şi cetăţenii simpli ar fi victime ale unor abuzuri. Referindu-se la Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti, anchetaţi la rândul lor, Ştefănescu crede că „aceşti călăi nu vor scăpa, ei trebuie să plătească”. De asemenea, secretarul general al democraţilor a anunţat că PSD va acţiona pentru promulgarea celor două ordonanţe din justiţie, ale amnistiei şi graţierii, respectiv pentru modificarea codurilor penale: „Nu vom da niciun pas înapoi”.

În ceea ce priveşte lista candidaţilor pentru Europarlamentare, aceştia vor fi desemnaţi după o întâlnire la nivelul central al partidului, programată în 15 februarie. Primarii şi parlamentarii prahoveni convocaţi ieri la discuţii cu liderii de la centru au cerut ca şi judeţul Prahova, cu o puternică organizaţie PSD, să aibă cel puţin un candidat pe locuri eligibile. De cealaltă parte, am aflat că PSD Prahova are ca target un procent de 40 % din voturi la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.