Codruț Dinu și George Angelian, speranțe ale baschetului prahovean! CSM Ploiești a câștigat contra Rapidului având pe teren, câteva minute, și doi puști în vârstă de 14 ani!

Dragos Trestioreanu -

Codruț Dinu și George Angelian, speranțe ale baschetului prahovean! CSM Ploiești a câștigat contra Rapidului având pe teren, câteva minute, și doi puști în vârstă de 14 ani!

În al doilea meci disputat în noua ediție a campionatului Ligii Naționale (LN) de baschet masculin, la nou-promovata CSM Ploiești – echipa căreia patroana sa, Primăria Ploiești, dorea să îi schimbe numele în Petrolul! – au debutat doi puști în vârstă de 14 ani, George Cristian Angelian (foto sus, în stânga) și Codruț Alexander Dinu (foto sus, în dreapta)!!! CSM și o altă nou-promovată, Rapid București, ambele câștigătoare la debutul întrecerilor, au oferit un meci aflat la discreția gazdelor ploieștene din sala Olimpia. „Galben-albaștrii” locali s-au impus cu scorul de 85-61 (20-13; 19-15; 27-18; 19-15), principalii realizatori ai învingătorilor fiind americanii Earl Watson (18 puncte) și Deion Devante Hammond (13), macedoneanul Andrej Magdevski (13), plus românii Vlad Negoițescu (foto jos, aruncă la coș din lateral stânga; 15), cel mai bun marcator dintre autohtoni, și Christian Radu Chițu (12). Cei cinci baschetbaliști au au reușit să bifeze împreună aproape 84% dintre punctele CSM-ului!

Copiii Angelian și Dinu s-au născut pe 20 decembrie 2006, respectiv 26 februarie 2007 și reprezintă speranțe ale baschetului masculin ploieștean. Cel dintâi a primit de la antrenorii Mihai Popa și Ionuț Ivan, acesta din urmă fiind și șeful secției de baschet a CSM Ploiești, 3 minute și 46 de secunde, iar al doilea – 2 minute și 33 de secunde. Chiar dacă nu au punctat, pentru cei doi foarte tineri baschetbaliști a fost o experiență interesantă prezența lor pe parchetul „Olimpiei”, într-un meci oficial de prim eșalon. La o viitoare participare în joc, vor veni și coșurile, cu siguranță, pentru George și Codruț!

Foto: www.ligaluiadita.ro