Colaborare între TCE Ploieşti şi Poliţia Locală pentru prevenirea incidentelor produse în mijloacele de transport public

Redactia -

Colaborare între TCE Ploieşti şi Poliţia Locală pentru prevenirea incidentelor produse în mijloacele de transport public

Comunicat de presă

În vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică cetățenilor municipiului Ploiești și persoanelor aflate în tranzit, precum și pentru asigurarea unui transport public în condiții legale, a fost încheiat protocolul de colaborare între Poliția Locală Ploiești și S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești.

Protocolul are ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale produse în timpul desfășurării activităților de transport în comun pe raza municipiului Ploiești, identificarea persoanelor care sunt surprinse în mijloacele de transport în comun fără legitimație de călătorie, a persoanelor care săvârșesc fapte ilicite ce aduc atingere transportului în comun, combaterea eventualelor acte de agresiune îndreptate împotriva personalului autorizat al operatorului de transport pe timpul activităților de control, etc.

Acțiunile se desfășoară în comun, în intervale orare stabilite urmare solicitării prealabile a operatorului de transport public. De asemenea, personalul SC TCE SA poate solicita permanent sprijinul polițiștilor locali în situația în care se ivesc incidente cu călători frauduloși și pentru care se impune identificarea.

Dintre faptele depistate și sancționate de polițiștii locali exemplificăm refuzul de legitimare, provocarea de scandal, consumul de semințe sau băuturi alcoolice, degradarea mijloacelor de transport în comun prin orice mijloace atât în mers, cât și în staționare de către persoanele fizice, adresarea de injurii și expresii jignitoare la adresa lucrătorilor SC TCE SA.

În acest sens, de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3050 lei.

Prin acțiunile de colaborare dintre cele două instituții asupra fenomenului antisocial care periclitează transportul în comun pe raza municipiului Ploiești, se urmărește asigurarea un climat de ordine și siguranță în spațiul public.