Colaborare Prahova – Republica Moldova în domeniul energiei regenerabile

Redactia - Știri

În perioada 28-30 iulie, reprezentanţi ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova au facut o deplasare în Republica Moldova pentru a participa la o masă rotundă cu tema “Analiza pieţei instrumentelor financiare pentru facilitarea tehnologiilor ecologice”, eveniment ce a avut loc la Chişinău.

SEMINAR_ENERGIE_MOLDOVADin delegaţia Ae3R au facut parte Dl. Bogdan Potlogia – Director executiv şi Dl. Radu Sorokin – expet energetic.

În cadrul dezbaterilor la această masă rotundă Dl. Bogdan Potlogia a prezentat rolul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova în implementarea proiectelor care vizează crearea de noi capacităţi de producere a energiei care folosesc potenţialul surselor regenerabile de energie din judeţul Prahova.

Cu acest prilej la propunerea agenţiei s-a stabilit organizarea unei conferinţe internaţionale având ca temă energia regenerabilă, conferinţă organizată sub egida Federaţiei Europene a Agenţiilor de Energie şi Mediu ( FEDARENE ).

Delegaţia prahoveană a avut câteva întâlniri cu autorităţile publice locale din raioanele Dubăsari, Cimişlia şi Glodeni, membre ale Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, cu scopul de a identifica modalităţile prin care Consiliul Judeţean Prahova şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti- Prahova pot veni în sprijinul acestora pentru realizarea proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile.