Colectarea selectivă a deşeurilor – o realitate într-o comună prahoveană

Redactia -

Colectarea selectivă a deşeurilor – o realitate într-o comună prahoveană

Colectare selectivă a deşeurilor este o realitate în comuna prahoveană Păuleşti. În timp ce în multe oraşe reciclarea deşeurilor este, încă, o dorinţă neîmplinită, iată că la Păuleşti oamenii au înţeles că e de datoria lor să depună, selectiv, deşeurile din gospodărie. Primăria comunei a amenajat, în ultima perioadă, un număr de 22 de platforme unde au fost amplasate containere de culori diferite, pentru ca oamenii din localitate să depună deşeurile reciclabile: hârtie, carton, sticlă, plastic, metal.

Iar oamenii, spre bucuria autorităţilor locale, au rezonat la acest proiect şi au început să îşi trieze deşeurile din gospodărie şi să arunce la pubela pe care au primit-o doar gunoiul menajer, în timp ce toate celelalte deşeuri ce pot fi reciclate le depun la aceste containere.
De altfel, aceasta are beneficii concrete pentru toţi cetăţeni. Numai colectând selectiv deşeurile, tariful pentru ridicarea gunoiului menajer de către operatorul de salubritate nu vor creşte, rămânând la un nivel acceptabil.

În total, pe raza localităţii au fost amenajate un număr de 22 de platforme, după cum urmează: 3 – Păuleştii Noi, 9 – Păuleşti, 6 – Găgeni, 4 – Cocoşeşti.