Colegi de generație, dar adversari duminica trecută, Țicu și Șerban s-au pozat în vestiarul Chindiei cu un mesaj bine țintit!

Dragos Trestioreanu -

Colegi de generație, dar adversari duminica trecută, Țicu și Șerban s-au pozat în vestiarul Chindiei cu un mesaj bine țintit!

Mult mediatizată în mandatul lui Florin Walter, Dan Capră și Vivi Răchită, pe vremea în cele din urmă falimentatei SC FC Petrolul Ploiești, generația de copii antrenată de actualul tehnician zonal al FRF, Iulian Mihail Cojocaru, zis Cojo, a avut câteva „vârfuri”, nu numai Iulian Ilie, luat de găzari și la amicalul de lux din baza celebrei Galatasaray Istanbul, și Matei Goruneanu, ca fiu al finanțatorului „suplimentar” al trupei „lupișorilor”, fiind bine cunoscuți pe-atunci. Nu și fundașul central Valentin Țicu (foto, la titlu, în dreapta) și mijlocașul Andrei Șerban (foto, la titlu, în stânga) au atras atenția, ca talente, la nivelul lor de vârstă.

Odată cu falimentul și al centrului de copii și juniori, la începutul verii anului 2016, fiecare foarte tânăr jucător a luat-o care încotro. Țicu (foto, în text, în mijloc) a rămas la noul Petrolul, marea majoritate alegând alte direcții. Printre cei din urmă, și Șerban, cel care era dâmbovițean de origine, născut la Târgoviște. Cârlionțatul din copilărie Șerban (foto, în text, în stânga) – despre care apropiații săi de pe vremea când învăța fotbal la Ploiești și ajungea cu coechipierii la un „Mundialito”, în Portugalia -, s-a retras acasă și s-a legitimat, cum era firesc, la echipa fanion a municipiului din județul vecin, Chindia.

Acolo, la Târgoviște, înaintea de derbiului etapei precedente din campionatul Ligii a II-a, cu Petrolul, Andrei Șerban – unul dintre fotbaliștii apreciați din actuala ediție a eșalonului secund, și nu numai la categoria „U 21” – și Valentin Țicu, devenit între timp internațional de juniori „sub 19 ani”, s-au întâlnit înainte de meci, au depănat, pe fugă, amintiri și apoi, neuitând de mentorii lor de pe vremea când jucau la același club, la copii și juniori, Iulian Mihail Cojocaru, plus Robert Burlacu, alias Roby, și Bogdan Dinu, zis Sponsoru, ambii foști în cadrul fostului CCJ, le-au mulțumit  acestora printr-un mesaj inscripționat ad-hoc pe un maieu! Frumos gestul „copiilor”!