Colegiul Economic „Virgil Madgearu” organizează Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu

Daniel Dimache -

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” organizează Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești organizează în perioada 4-5 aprilie 2019 ediția jubiliară a Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu, concursul de antreprenoriat Romanian Business Challenge și Editia a II-a a Simpozionului internațional Performante prin parteneriate, informeaza prof. Simona Lupu, directorul Colegiului Economic.

Cele trei competitii au scopul a dezvolta capacitatile tinerilor pentru antreprenoriat, dar si a abilitatilor care sa ii transforme in viitori intreprinzatori apti sa intre pe piata dinamica si globala.

La Târgul international al firmelor de exercițiu, din acest an, participa direct si indirect:  doua intreprinderi simulate, 108 firme de exercitiu din Romania și alte 15 firme de exercitiu din strainatate Cehia, Moldova, Slovacia, USA si Spania. 

La târg vor fi analizate 8 segmente: Cel mai bun stand, Cel mai bun catalog, Cel mai bun vânzător, Cea mai bună afacere, Cea mai bună mascotă, Cele mai bune materiale de promovare, Cel mai bun spot, Cea mai bună pagină web.

La Romanian Business Challenge participă 49 de elevi din 11 licee si 15 studenti din doua  universitati Valahia din Târgoviște, și Petrol-Gaze Ploiesti.

La conferinta internationala din cadrul simpozionului printre speakeri se numara: Manager Svenja Zenz Development EUROPEN_PEN International Worldwide Practice Enterprise din Germania ,  Mihai Raneti-  Fondator Cyber Swarm Inc, si personalitati din domeniul educatiei si mediului economic.

PARTENERI

Centrului Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic din România (CNDIPT), Consiliul Județean Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești , Centralei Firmelor de Exercițiu (ROCT), Camera de Comerț și Industrie Prahova, Universitatea Petrol Gaze Ploiești,  Facultatea de Stiinte Economice, Casa Corpului Didactic Prahova CCD, Asociația Centru Cultural si Antreprenorial , Casa de Cultura a Studenților Ploiești, SC Sign Art SRL, CECCAR Prahova, BCR Prahova, Parteneri Media:  Ploiesti TV.