Coşmar, într-o vinere neagră pentru sportul de echipă prahovean

Redactia -

O vinere plină de speranţe pentru echipa de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti, cele de fotbal din Seria a VI-a a Ligii a III-a, Conpet Ploieşti şi poate chiar şi Unirea Câmpina, dar şi pentru formaţia fanion a Prahovei, Petrolul, s-a transformat într-un adevărat coşmar, primele două piezând neaşteptat, a treia, la scor, în deplasare, şi – tot acolo – cea de-a patra a terminat la egalitate, în faţa unei grupări pe care ar fi bătut-o jumătate dintre combatantele Ligii I!

Mai întâi, la Strejnic, Conpetul a clacat în faţa Unirii Tărlungeni, scor: 1-2 (1-1), după golul nou-venitului Bădoi (minutul 4), „veteranul” făcându-şi mereu datoria de când a venit la trupa transportatorilor de ţiţei prin conducte, au urmat reuşitele ardelenilor Cristea (10) şi Ailinei (77). La Cisnădie, Unirea Câmpina a cedat şi ea, 1-4 (0-3), ulterior „boabelor” lui Gaşpar (2), Gego (10 şi 58) şi Piko (34) venind golul de onoare al lui Stăncescu (90). Apoi, în sala Rapid, din Bucureşti, campioana CSU Asesoft a dat impresia, mare parte din meci, că ar putea cuceri Supercupa, la prima sa ediţie, în faţa deţinătoarei Cupei României, BCM U Piteşti. Însă, în repriza secundă le-a permis argeşenilor să se apropie şi să se impună, unul dintre cei mai buni jucători ai învingătorilor fiind bosnaicul Albijanic, cedat în vară la formaţia din Piteşti. Echipă care s-a impus, finalmente, cu 83-75 (22-25; 16-18; 21-16; 24-16)!

În sfârşit, la Bistriţa, Petrolul a dominat-o copios pe Gloria, cu precădere în prima repriză, dar a marcat doar o singură dată, prin Cristescu (foto: www.gsp.ro), în debutul întâlnirii (6), iar apoi şi-a bătut joc de mai multe oportunităţi mari de gol. Şi cum ocaziile ratate se răzbună, la prima atingere de balon, brazilianul Laio (81) a egalat, terminându-se astfel 1-1 (0-1). Din nou, două puncte mari irosite copilăreşte de „lupi”, care s-au văzut apostrofaţi, după ultimul fluier, de către inimosul grup de suporteri deplasat la sute de kilometri de casă, pentru a încuraja echipa de suflet şi a se bucura de un succes al acesteia, pe deplin la îndemână.

Vom reveni cu cronicile partidelor de la Bucureşti şi Bistriţa, pentru a explica pe larg cum a fost posibil să se piardă un trofeu, cazul Asesoftului, respectiv o victorie, după un joc care trebuia să se termine la scor, în favoarea oaspeţilor de la Petrolul.