Comemorare: 4 martie 2012 – 35 de ani de la moartea lui Toma Caragiu

Redactia -

Cu ocazia comemorării a 35 de ani de la dispariţia genialului actor Toma Caragiu, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti organizează în data de 4 martie următoarea serie de manifestări :

Ora 11.00 – depunere de flori la statuia actorului din imediata vecinătate a teatrului.
Ora 18.00 – în foyerul teatrului se va juca un fragment din spectacolul Dialoguri, spectacol de poezie pe versurile lui Toma Caragiu – One-woman show Carmen Ciorcilă.
Sursă de inspiraţie, „un biet timid, sărman sentimental …”, „un mare trist”, născut în munţi  „acolo unde oamenii vorbesc cu cerul, cu oile, cu copacii şi-i spun Tu chiar şi Lui DUMNEZEU” , Toma Caragiu, care mărturisea: „nu ştiu să mor”,  ne obligă, precum un  „urs înfricoşător dus de orice copil cu o sforicică pe un câmp de muşeţel” la un festival al bucuriei cu şi întru Spirit. De aceea „Dialoguri” e un spectacol consacrat nepreţuitului creator Toma Caragiu, ca o punte între ieri şi azi, între amintire şi prezenţă, între misterul versului sfios şi sacru, realizat în dar de Carmen M. Ciorcilă.
Ora 18.00 – în foyerul Teatrului – Expoziţia fotodocumentară In Memoriam Toma Caragiu
Ora 18.30 – Teatrul de Revistă Majestic, înfiinţat de Toma Caragiu în 1957, prezintă spectacolul Bonsoir, Paris!, regia Marcela Ţimiraş.
Va aşteptăm la teatru să comemorăm amintirea unui artist de geniu.