Comentarii politice: „Tovarăşii” din PSD, PNL și UNPR, „tot înainte ” spre DNA

Daniel Dimache -

Comentarii politice: „Tovarăşii” din PSD, PNL și UNPR, „tot înainte ” spre DNA

Olguța Vasilescu, Andrei Volosevici, Nicolae Onțanu, Cristian Rizea sunt doar ultimele nume sonore din galeria „clienților ” cu dosare la DNA.
Asta nu înseamnă și că vor fi singurii. Caracatița construită de aceștia, indiferent că se întinde în PSD, PNL sau UNPR este bine sudată. Interesul național a fost, în fapt, ilustrarea intereselor comune ce îi lega. Vorbim despre bani mulți, despre influență și, implicit, despre putere.
Reprezentanții acestor partide au crezut că nu pot fi atinşi cu nimic. DNA, însă, le-a dejucat planurile. Este timpul să se pună capăt sistemului mafiot care a cuprins țara asta.
Se poate porni, spre exemplu, de la birourile senatoriale din provincie. Ați fi surprinși să aflați că într-un județ „roșu”, la biroul senatorial al unui ales UNPR, angajații lucrează pe salarii de mizerie, fără forme legale?
Mult clamatele criterii de intergritate lansate de PSD și PNL nu funcționează, dacă aceiași candidați, despre care se bănuia că au probleme penale, sunt promovați în continuare. Urmarea e lesne de anticipat: nu va fi nici o schimbare. Sau, în fine, nici o schimbare în bine pentru cetățean.
Denunțurile continuă, „celebrul” Viorel Hrebenciuc s-a ales cu un nou dosar penal, este de presupus că în săptămânile următoare vor continua cercetările penale.
PMP promovează oameni curaţi şi integrii, spre deosebire de partidele mari, PSD și PNL, acestea din urmă fiind măcinate de corupție, de finanțarea neagră a campaniilor anterioare, de clientelism politic și politizarea totală a administrației centrale și locale.

Andrei Pavel, Partidul Mişcarea Populară