Comisia Centrală de Arbitri a „pus” un asistent pe „urmele” Petrolului! Un lugojean, trimis kilometri întregi să oficieze la meciurile „lupilor”, într-un interval de numai patru zile!

Dragos Trestioreanu -

Comisia Centrală de Arbitri a „pus” un asistent pe „urmele” Petrolului! Un lugojean, trimis kilometri întregi să oficieze la meciurile „lupilor”, într-un interval de numai patru zile!

Miercuri, 21 aprilie 2021, la Târgu Jiu, în derbiul Grupei B din play-out, Viitorul Pandurii – Petrolul Ploiești, câștigat de oaspeți cu scorul de 3-1 (2-1), din brigada de arbitri delegată în Gorj de către comisia centrală de profil a făcut parte și asistentul de la tușa a doua Călin Cimponeriu (foto sus, în stânga, ușor mascat de Pol Roigé Rodríguez), domiciliat în Lugoj. El a parcurs, de acasă până în urbea lui Brâncuși și retur, 452 de kilometri. După patru zile, același Cimponeriu este trimis de aceeași CCA la Slobozia, preț de 617 kilometri, de data aceasta, pentru a face parte dintr-o altă brigadă. Ghiciți la meciul cui? Da, tot la al unuia al Petrolului, și tot din deplasare, cel cu Unirea! Făcând un calcul rapid și ținând cont că arbitrul-asistent lugojean se va și întoarce acasă duminică, 25 aprilie, după partida care va debuta la ora 12.30, el parcurge astfel, în total, 2138 de kilometri!!! Parcă era vorba că, în pandemie, arbitrii vor fi delegați mai aproape de casă, pentru a se evita distanțele lungi și expunerea mai mare la infectările cu virusul Covid-19!

Că nu s-o mai respecta regula de care am amintit mai sus o dovedește și din ce orașe au fost delegați la Slobozia și centralul, și asistentul de la tușa unu ai duelului cu miză dintre Unirea și Petrolul: Rareș George Vidican (foto jos), din Satu Mare, și Raul Constantin Ghiciulescu, tot din Lugoj!!! De subliniat că Vidican va conduce pentru a treia oară un meci al Petrolului din 2021, primele două fiind cel câștigat acasă, în Cupa României, în dauna CSU Poli Iași, 3-0, respectiv cel din sezonul regular al Ligii 2, contra Concordiei, la Chiajna, terminat 0-0. Numai arbitrul de rezervă vine mai de aproape, Cristian Georgescu deplasându-se de la București. Cum Calin Cimponeriu și Raul Ghiculescu vor sosi din același oraș, Rareș Vidican va parcurge până la Slobozia dus-întors 1484 de kilometri, iar Cristian Georgescu, tur-retur, 252 de kilometri, totalul brigăzii este de 3874 de kilometri! La care adaug și distanța parcursă de fostul arbitrul-asistent Silviu Veronel Ioan, din Galați, observatorul pentru arbitraj: 234 kilometri (dus-întors). Și avem astfel cu totul 4108 kilometri! De o frumoasă sărbătoare de Florii au parte și oamenii aceștia, duminică! Prea norocos nu este nici observatorul pentru joc, constănțeanul Lucian Cârjă, dar pe el nu l-am mai pus la socoteală! Cam lungi „plimbările” pentru numai 90 de minute de… activitate oficială!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.scoaladearbitri.ro (captură Pro X)