Comisia de Apel a AJF Prahova a respins oficial solicitarea echipei CS Păuleşti de a câştiga meciul cu CS Blejoi la „masa verde”

Redactia -

Nemulţumiţi de respingerea contestaţiei privind dreptul de joc al jucătorului George Stârpici, de la CS Blejoi, pe motiv că nu a fost întocmită potrivit prevederilor ROAF, oficialii de la CS Păuleşti au făcut apel, la comisia de profil, cu privire la decizia celei de disciplină, din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova. Apelul a fost judecat joi, 14 martie 2013, iar verdictul a rămas în pronunţare pentru a doua zi. Iată care a fost, finalmente, acesta: „Prin Decizia 6/CA/214.03.2013, Comisia de Apel, in componenţa Bogdan Filcea – preşedinte, Mitu Roşu – membru, şi Constantin Safta – membru, în temeiul art. 120 alin. 1 lit. a) din Regulamentul Disciplinar al FRF, respinge apelul formulat de CS Păuleşti, în contradictoriu cu CS Blejoi. Menţine în tot hotărârea pronunţată de Comisia de Disciplină a AJF Prahova şi, în acest sens, păstrează rezultatul oficial înregistrat în teren. Definitivă şi executorie. Cu recurs în termen de 21 de zile de la comunicare”. Acum, rămâne de văzut dacă CS Păuleşti va face şi recurs, după ce contestaţia i-a fost respinsă de primele două instanţe de judecată ale AJF-ului.

Reamintim că, deşi avea dreptate în ceea ce priveşte contestarea dreptului de joc al lui Stârpici, care a evoluat la trei echipe în anul competiţional 2012-2013, întrucât nu au specificat, înainte de primul fluier, motivul reclamaţiei, comisiile nu au putut s-o ia în considerare, legiuitorul având grijă să prevină astfel de fapte pe baza prezumţiei de bună credinţă. Dacă oficialii păuleşteni ar fi explicat din ce cauză fac contestaţia, CS Blejoi ar fi putut interveni şi nu l-ar mai fi folosit pe jucător în meciul direct (foto). Cum nu au făcut-o, contestaţia nu a avut valabilitate şi nici scopul pentru care a fost întocmită, obţinerea victoriei la „masa verde” (pe teren: 4-1 pentru CS Blejoi), nu a mai fost atins.

Publicitate