Comisia de Disciplină a FRF a „tăiat în carnea vie” a Petrolului, după meciul cu Steaua. De provocatorul Reghecampf a… uitat de tot!

Redactia -

Comisia de Disciplină a FRF a „tăiat în carnea vie” a Petrolului, după meciul cu Steaua. De provocatorul Reghecampf a… uitat de tot!

Pentru că, astăzi, 19 mai 2014, au debutat meciurile din ultima etapă a ediției actuale a campionatului Ligii I de fotbal, Comisia de Disciplină a FRF a judecat la regim de urgență incidentele din timpul și de după partida dintre Petrolul și Steaua și a dictat sancțiuni care afectează mai mult – în acest sezon, dar și în debutul următorului – clubul găzarilor, exceptând amenda mai mare aplicată Stelei. Astfel, la primele două confruntări de pe arena Ilie Oană, din ediția 2014-2015, cele două peluze vor rămâne închise, spectatori urmând a fi doar la tribune, pierzându-se astfel suportul, afectiv și material, al peste 3.000 de suporteri, dar va trebui să se plătească și suma de 30.000 de lei, ca penalitate. Asta în vreme ce Steaua va achita nu mai puțin de 60.000 de lei, însă aproape doar la atât s-a rezumat pedeapsa, deși oaspeții au fost în permanență provocatori, de la antrenorul principal și până la ultimul jucător. Team managerul Petrolului, Cristi Vlad, a primit un avertisment, în urma conflictului, verbal, cu tehnicianul portarilor campionilor, Florin Tene (foto sus, certându-se cu petroliștii Peterson dos Santos Pecanha și Juan Angel Albin; www.sport.ro), ex-petrolistul având parte de aceeași sancțiune ca și oficialul „lupilor”. Primind cartonașul roșu după fluierul final, Romario Santos Pires a fost suspenedat pentru patru etape, prima urmând a o ispăși mâine, în disputa de la Brașov, împotriva Coronei, la fel ca și Peterson dos Santos Pecanha, reținut două runde pe tușă și pierzând astfel șansa nu numai de a fi – ca și, mai mult ca sigur, Guilherme Haubert Sitya – integralist al acestui campionat, ci și în cel următor! Romario a fost penalizat cu 6.000 de lei, iar Pecanha – cu 3.000.

Torte_la_Petrolul_-_Steaua_gsp.roAbsolut ciudat și de neînțeles, totodată, cel mai mare vinovat în declanșarea tuturor incidentelor, antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf (foto sus, cu șapcă), nici măcar nu a fost citat de Comisia de Dicplină a FRF, deși existau acuzații că l-ar fi lovit pe Cristi Vlad cu capul în figură! Pesemne că nu trebuia să lipsească din spațiul tehnic la jocul cu Oțelul, care se dorește a fi marea sărbătoare a câștigării titlului național, din acest sezon! După cum se vede, legile la comisiie de judecată ale federației sunt pentru unii… mumă, iar pentru alții – ciumă! Decizia de a se închide peluzele arenei ploieștene a fost luată în urma aprinderii unor torțe (foto jos; www.gsp.ro) și a aruncării lor pe teren din cele două peluze, în timpul meciului. Recent, steliștilor li s-a „șters” o etapă de suspendare, pentru aceeași infracțiune! Că așa-i pe la noi: unii sunt mai egali decât alții în fața legii! Se pune întrebarea de ce s-a întâmplat așa numai la un singur meci disputat pe acest stadion, deși au mai fost, în sezonul în curs, nu mai puțin de alte 16? Nu cumva pentru provocările condamnabile ale adversarilor? Așa cum s-a (cam) întâmplat, de altfel, și la ultima partidă din ediția 2012-2013! De ce aceiași fotbaliști și aceiași suporteri nu au avut probleme, niciodată? Când judeci o speță, dacă vrei să fii cu adevărat justițiar, trebuie să analizezi, fără parti pris-uri, contextul producerii incidentelor. Ceea ce, se vede, CD a FRF a omis s-o facă. De ce și pentru ce?