Comisia de Disciplină a FRF – mai catolică decât papa cu Petrolul și Rapid: amenzi uriașe și arena Ilie Oană” închisă la meciul cu CFR!

Redactia -

Comisia de Disciplină a FRF – mai catolică decât papa cu Petrolul și Rapid: amenzi uriașe și arena Ilie Oană” închisă la meciul cu CFR!

În urma raportului observatorului de joc de la meciul dintre Petrolul și Rapid, din etapa a IV-a a campionatului Ligii I, scor: 0-0, conducerea găzarilor a mai primit încă o lovitură, dincolo de semieșecul de pe teren propriu al „lupilor”. Astfel, în urma celor scrise de către bcuureșteanul Bogdan Niculae, fostul apărător al Astrei de pe vremea când „dracii” jucau în același oraș cu „galben-albaștrii”, Comisia de Disciplină a Federație Române de Fotbal a decis ca arena Ilie Oană (foto; www.gsp.ro) să fie închisă publicului la disputa din runda a VI-a, contra formației CFR Cluj, iar clubul ploieștean să fie penalizat cu suma de 25.000 de lei, rapidiștii urmând a plăti 10.000 de lei tot drept amendă! Nepotul fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a legat de scandările rasiste ale suporterilor Petrolului la adresa adversarilor și a fanilor acestora, iar cum FIFA și UEFA au impus sancțiuni drastice în astfel de situații, observatorul s-a conformat indicațiilor, CD tăind în carne vie. După ce au jucat două meciuri cu ambele peluze închise, din cauza incidentelor de la derbiul cu Steaua, din penultima etapă a campiioatului trecut, „lupii” se văd nevoiți a evolua fără suporteri, la primul duel de acasă, unul cu un adversar destul de puternic!

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu alte cluburi organizatoare, știut fiind faptul că Rapidul are parte de același tratament pe toate stadioanele pe care evoluează, iar asta nu de ieri, de azi. În acest ritm, situația neputând fi nici controlată în vreun fel, nici prevenită, atunci când este vorba și despre un număr mare de spectatori pe arene, se va ajunge ca Liga I să fie urmărită (aproape) exclusiv pe „Look TV”, „Look Plus”, „DolceSport” și pe alte posturi sau siteuri ce au cumpărat drepturile de transmisie ale partidelor din primul eșalon! Asta ca să nu mai punem la socoteală amenzile uriașe, într-un fotbal tot mai… insolvent și care se plânge din acest motiv, în fiecare zi. Lipsa fondurilor financniare suficiente pentru continuarea activității va conduce, în scurt timp, la un colaps cvasi-total. Chiar că acum, Comisia de Disciplină a FRF se dovedește mai catolică decât papa! Să vedem însă cum va fi și față de… liderul Ligii I, în situații similare! Ori va pune batista pe țambal, ținând cont că omul cu banii este după gratii?