Comuna Bărcănești își modernizează și eficientizează iluminatul public pe fonduri europene

Daniel Dimache -

Comuna Bărcănești își modernizează și eficientizează iluminatul public pe fonduri europene

Administrația publică a comunei Bărcănești a pregătit obiectivul de investiții ”Modernizare și eficientizare sistem de iluminat public stradal” în localitate. Consiliul Local a aprobat o serie de hotărâri inițiate de primarul localității, prin care se stabilesc condițiile tehnice ale investiției, precum și finanțarea acesteia cu fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiue Locală (GAL) Valea Voievozilor, cu o cofinanțare de la bugetul local. Valoarea investiției este de aproape 650 mii de lei.

Conform proiectului, vor fi înlocuite actualele corpuri de iluminat, depășite și energofage, cu aparate de iluminat led, de 52 W, mult mai eficiente din punct de vedere al fluxului luminos și al consumurilor, cu o garanție și durată de viață superioare. 

Proiectul prevede ca în locul celor 329 corpuri de iluminat vechi să se monteze 425 corupuri de iluminat led noi, după cum urmează: 159 de corpuri de iluminat vor fi montate în satul Tătărani, 78 în Bărcănești, 61 la Ghighiu, 55 în Românești și 72 în satul Pușcași.

Este o investiție prin care se asigură la costuri și la parametri de calitate superiori, cu o importantă componentă de finanțare europeană. Sunt obiective pe care ni le-am propus să le atingem și în ce privește investiția în iluminat public, dar și pentru toate celelalte lucrări și investiții pe care le derulăm în comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Bărcănești, Valeriu Lupu.