Gazeta de Prahova

Comuna Bărcănești își modernizează și eficientizează iluminatul public pe fonduri europene

Actualitate

Daniel Dimache

Administrația publică a comunei Bărcănești a pregătit obiectivul de investiții ”Modernizare și eficientizare sistem de iluminat public stradal” în localitate. Consiliul Local a aprobat o serie de hotărâri inițiate de primarul localității, prin care se stabilesc condițiile tehnice ale investiției, precum și finanțarea acesteia cu fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiue Locală (GAL) Valea Voievozilor, cu o cofinanțare de la bugetul local. Valoarea investiției este de aproape 650 mii de lei.

Conform proiectului, vor fi înlocuite actualele corpuri de iluminat, depășite și energofage, cu aparate de iluminat led, de 52 W, mult mai eficiente din punct de vedere al fluxului luminos și al consumurilor, cu o garanție și durată de viață superioare. 

Proiectul prevede ca în locul celor 329 corpuri de iluminat vechi să se monteze 425 corupuri de iluminat led noi, după cum urmează: 159 de corpuri de iluminat vor fi montate în satul Tătărani, 78 în Bărcănești, 61 la Ghighiu, 55 în Românești și 72 în satul Pușcași.

Este o investiție prin care se asigură la costuri și la parametri de calitate superiori, cu o importantă componentă de finanțare europeană. Sunt obiective pe care ni le-am propus să le atingem și în ce privește investiția în iluminat public, dar și pentru toate celelalte lucrări și investiții pe care le derulăm în comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Bărcănești, Valeriu Lupu.  

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline