Comuna Bărcăneşti şi DN1, iluminate într-un mare fel

Daniel Dimache -

Comuna Bărcăneşti şi DN1, iluminate într-un mare fel
Pod Tătărani
POD SAT TĂTĂRANI

Comuna Bărcăneşti a obţinut finanţare pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public, proiect prin care beneficiază de îmbunătăţirea iluminatului stradal, atât locuitorii comunei, prin iluminarea eficientă a străzilor, cât şi şoferii care parcurg arterele de trafic importante ce traversează comuna din sudul Ploieştiului. A fost cuprinsă în cadrul proiectului iluminarea a 7,5 kilometri de drumuri naţionale, 5 kilometri de drumuri judeţene, precum şi zonele cu locuinţe.

Astfel, DN1 pe raza comunei Bărcăneşti, DN 1A (centura Ploieştiului), DJ 101D (intrarea din comuna Bărcăneşti în Ploieşti), DJ 101G (principala stradă din satul Tătărani) sunt iluminate, poate fi spus fără teama de a greşi, poate mai bine decât municipiul Ploieşti. Inclusiv obiective impoartante, precum zona Mănăstirii Ghighiu şi podul spre Ploieşti beneficiază de modernizarea iluminatului public.

Primăria comunei Bărcăneşti a reuşit să realizeze investiţia, de asemenea, anvergură, la un preţ foarte bun, valoarea proiectului fiind de 529.550 lei

SAT GHIGHIU
MĂNĂSTIREA GHIGHIU

 

<< Prin promovarea obiectivului de investiţie “Modernizare şi eficientizare sistem de iluminat public stradal în Comuna Bărcăneşti Judeţul Prahova –etapa 1”, cred că am reusit sa înscriem şi localitatea noastra în randul localitatilor cu iluminat publicdintre cele mai moderne şi eficiente din judeţul Prahova. Comuna Bărcăneşti beneficiază de un sistem de iluminat public eficient, cu aparate de iluminat de ultima generaţie cu sursa de lumina LED, care comparativ cu sursele clasice cu descărcare în gaze au eficacitate luminoasă mai mare şi care asigură o bună redare a culorilor.

Am dorit să obţinem calitate maximă, preţ bun pentru execuţia lucrării şi economie permanentă în urma reducerii consumurilor. Cu atât mai mult, cu cât am realizat toate acestea având ca partener o firmă românească, poate este momentul să impulsionăm cu toţii, pe cât se poate economia autohtonă. Firma executantă este autorizată şi are experienţă frumoasă pe acest tip de lucrări, are laborator propriu şi, mai ales, a oferit o garanţie de 5 ani pentru lucrare.

Cu speranţa că vom veni în ajutorul lor cât mai repede, pe locuitorii comunei care nu au beneficiat de modernizarea sistemului de iluminat public în prima etapă a proiectului îi anunţăm cu acest prilej că, împreună cu echipa din Primărie, am promovat documentaţia pentru modernizarea iluminatului şi pe celelalte străzi, actualmente aflându-ne  în stadiul de atribuire a execuţiei.

 Drept pentru care mulţumim concetăţenilor noştri pentru înţelegerea acordată!>> – a declarat Valeriu Lupu, primarul comunei Bărcăneşti.

 

DATE TEHNICE:

Utilizarea aparatelor de iluminat cu LED conduce la atingerea următoarelor obiective:

   -economia de energie şi reducerea facturii de energie electrică;

  – durata de viaţă este mult mai mare decât a dispozitivelor folosite pănă acum ;

   – eficienţa luminoasă mare prin folosirea dispozitivelor LED faţă de lămpile obisnuite;

   – culoarea fascicolului de lumina este caldă, neutral aproape de lumina naturală;

   – timpul de pornire-oprire este aproape instantaneu;

   – impactul asupra mediului este benefic, aparatele de iluminat cu sursa LED nu conţin substanţe periculoase

DN1 SAT ROMÂNEŞTI
DJ101D SAT TĂTĂRANI

 

Străzile care au făcut  obiectul investiţiei sunt următoarele: 

-Sat Ghighiu, străzile: Ficusului, Crăciuniţelor,  DN1A (Mănăstirea Ghighiu).

-Sat Bărcăneşti, străzile: Panseluţelor, Micşunelelor, Zorelelor, Gladiolelor, Stânjeneilor, Măcrişului, Brânduşelor, Brebeneilor, Clopoţeilor, Brumărelelor, Irisului, Crinilor.

-Sat Tătărani, străzile : Zmeurei, Căpşunilor, Nalbelor, Lotusului, Orhideelor, Murelor, Lăcrămioarelor, Salviei, Gutuilor, Sânzienelor, Nucilor, Anemonelor, Vişinilor, Cireşilor, Toporaşilor, Perilor, Nuferilor, Rozmarinului, Trandafirilor, Tuberozelor, pod Tătărani.

 

Capacităţi fizice realizate:

– brăţară de fixare pe stâlpi  -1140 buc.

– prelungire din TV.OL cu un braţ pentru corpuri de iluminat -570 buc.

– corp de iluminat stradal cu LED 30W  – 224 buc.

– corp de iluminat stradal cu LED 60W – 103 buc.

– corp de iluminat stradal cu LED 100W – 287 buc.

– corp de iluminat stradal cu LED 45W montate pe supensie în axul străzii – 96 buc.

– cleme de  derivaţie cu dinţi CDD45 – 1998 buc.

– cablu nearmat de cupru izolat +manta PVC CYYF 3×1,5 mmp – 2840 m

– papuc cupru PC16 – 570 buc.

Valoarea finală a lucrarilor executate este de 445.000 lei ( fara TVA) si  529.550 lei (cu TVA)
Perioada de garanţie: 60 LUNI

Recepţia s-a făcut în data de 22.05.2020 prin procesul verbal nr. 13508.