Comuna Măgurele, premiată în cadrul unui important eveniment desfăşurat la Palatul Victoria

Redactia -

Comuna Măgurele, premiată în cadrul unui important eveniment desfăşurat la Palatul Victoria
„Astăzi a avut loc premierea unităților administrativ teritoriale care au obţinut Eticheta europeană de excelenţă în guvernanţă- ELoGE și dorim să vă anunțăm cu bucurie și recunoștință faptul că a noastră comună s-a aflat printre cele premiate!”, anunţă Primăria comunei Măgurele.
 
„Doar două unităţi administrativ teritoriale din Prahova au obţinut certificarea ELoGE (Eticheta europeană de excelenţă în guvernanţă) din partea Secretariatului General al Guvernului (Municipiul Câmpina şi Comuna Măgurele).
 
ELoGE este un premiu acordat de către Consiliul Europei autorităţilor administraţiei publice locale, în baza unei analize făcute printr-un mecanism european şi internaţional de evaluare cu privire la calitatea guvernării locale şi reprezintă o modalitate de certificare, de apreciere şi de recunoaştere a acelor autorităţi publice locale a căror activitate se desfăşoară la standarde internaţionale. Evaluarea a fost făcută de o Comisie Naţională de Evaluare, care a avut în componenţă reprezentanţi ai Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Consiliul Naţional al Rectorilor, Institutul Naţional de Administraţie (I.N.A.), Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (U.N.C.J.R.), Asociaţia Municipiilor din România (A.M.R.), Asociaţia Oraşelor din România (A.O.R.) şi Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.).
De asemenea, este pentru prima oară când Consiliul Europei acordă certificările ELoGE în România”, transmite Primăria Măgurele printr-un mesaj publicat pe Facebook.