Gazeta de Prahova

Comuna Păulești derulează două proiecte în valoare de peste 17 milioane de lei pe programul PNDL 2

Actualitate

Daniel Dimache

Comuna Păulești se dezvoltă pe toate planurile și din toate sursele de finanțare. Cu un buget generos asigurat în principal de impozitele și taxele încasate de la agenții economici, unii foarte puternici, de pe raza comunei, dar și din dezvoltarea urbanistică în urma căreia s-au creat noi cartiere de locuințe, Primăria Păulești dezvoltă proiecte realizate atât din fonduri proprii, cât și din fonduri guvernamentale sau europene. În comuna vecină Ploieștiului se derulează două proiecte importanante finanțate de Guvernul României, prin Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat prin Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre ”Canalizare menajeră sat Găgeni”, în valoare de 14.564.760 lei și ”Extindere, reabilitare, modernizare Grădiniță, sat Paulești”, în valoare de 2.755.142 lei. 

Canalizarea în Găgeni a fost extinsă pe circa 2 kilometri. Proiectul se derulează pe etape timp de 3 ani, la final urmând să se realizeze 20 de kilometri de canalizare, a precizat primarul Sandu Tudor. 

Prin proiectul finanțat pe Programul PNDL 2, Grădinița din Păulești va fi extinsă cu patru săli, dintre care două vor fi la parter și două la etaj. Astfel, unitatea de învățământ va deveni una cu program prelungit. În prezent grădinița dispune doar de două săli și o cancelarie. Lucrările au depășit faza de turnare a elevației construcției.

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline