Comunicat de presă Primărie: ”Ploieștiul riscă să rămână fără apă caldă pe perioada verii”

Daniel Dimache -

Comunicat de presă Primărie: ”Ploieștiul riscă să rămână fără apă caldă pe perioada verii”

Contractul cu operatorul Veolia  Energie Prahova privind serviciul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice, în municipiul Ploiești, expiră în data de 15 mai 2022.

Timpul rămas pentru finalizarea licitației este foarte scurt, iar Ploieștiul riscă să rămână fără apă caldă pe perioada verii.

În calitatea de lider, Consiliul Județean Prahova a fost singurul în măsură să demareze aceste proceduri. Din punctul de vedere al municipalității lucrurile merg destul de greu, de aceea, conducerea primăriei a convocat, conform statutului, AGA ADI Termie Prahova luni, 21 februarie 2022 la ora 16.00. Din păcate, ședința nu s-a putut ține, singurii prezenți fiind reprezentanții primăriei Municipiului  Ploiești –  primarul Andrei Volosevici, alături de viceprimarii Magdalena Trofin și Daniel Nicodim.

Nu se pune problema ca alimentarea cu căldură în acest sezon sa fie în pericol, dar se pare că lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ar trebui. De mai bine de 8 luni de zile am transmis îngrijorarea mea atât la Consiliul Județean Prahova, cât și la Guvernul României și Ministerul Energiei. Daca va fi nevoie să mergem în AGA sau în Comitetul Director, zi de zi, vom face lucrul acesta, nici o zi nu poate fi ratată pentru a pune la punct și a rezolva o dată pentru totdeauna aceasta problema. Pentru mine și sunt convins că și pentru colegii viceprimari și, clar, și pentru Consiliul Local Ploiești este inacceptabil ca să avem chiar și o zi lipsă apă caldă în oraș.a declarat primarul Andrei Volosevici.