Comunicat UAP Prahova: Noi ne pregatim sa protestam daca pana joi nu rezolvati problema apei calde. Iata care este situatia reala si cat de usor s-ar rezolva

Daniel Dimache -

Comunicat UAP Prahova: Noi ne pregatim sa protestam daca pana joi nu rezolvati problema apei calde. Iata care este situatia reala si cat de usor s-ar rezolva

 

Comunicat de presă Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova

Suntem in 1 august 2022 si noul operator de termie, SC Termoficare Prahova SA a dispus sistarea apei calde in apartamentele ploiestene racordate la sistemul centralizat, dar si in spitalele ploiestene printre care Maternitatea, ceea ce este inuman si inadmisibil.

Este incredibil cee ace traim si nu stau sa caut vinovati, chiar daca sunt usor de identificat, pornind de la Veolia Energie Prahova care nu a avut decenta sa investeasca in refacerea CAF 2 si a celor care au monitorizat tacit distrugerea acestuia.

Ca sa ma lamuresc care este situatia actuala am pornit astazi o serie de demersuri scrise, in primul rand, pe care le-am depus la cei pe care ii consider direct respeconsabili: Consiliul Judetean Prahova si ADI termo Prahova.

Prin urmare, primul pas a fost depunerea unei adrese la Consiliul Judetean si ADI termo Prahova, al carei continut il veti gasi la sfarsitul acestul material. Cerem presedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu sa inteleaga faptul ca CET Brazi apartine institutiei pe care o conduce si sa gaseasca suresele financiare pentru ca sa se poata repara CAF 2, dar in acelasi timp, in parallel, ploiestenii sa aiba apa calda in apartamente si spitale.

Al doilea pas a fost adresa depusa la SC Termoficare Prahova SA, la Brazi, unde am avut o discutie cu cu directorul Mihai Savin, care mi s-a parut a fi un om onest si care mi-a permis sa fotografiez CAF 2. De asemenea, mi-a explicat cat de mare este gradul de pericol in care se afla cei care lucreaza la acest cazan, care se supraincalzeste la 500 grade Celsius.

Asa cum am intutit, indirect, Mihai Savin mi-a dat de inteles ca acest CAF 2 si tot ce tine de CET Brazi apartine Consiliului Judetean si, cel mai important lucru este ca, acesta nu a cerut bani de la Primaria Ploiesti pentru inchirierea cazanelor Bosch, ci de la CJ Prahova, asa cum si noi am intuit si era firesc. De la primarie, Mihai Savin a spus ca a solicitat in avans subventia pentru gaze, dar inca nu a primit niciun raspuns.

Au fost mai multe discutii cu directorul SC Termoficare Prahova SRL, dar esentialul este ca Iulian Dumitrescu cel care trebuie sa dea dovada de professionalism si empatie pentru peste 100.000 de ploiesteni si sa prinda bani in buget pentru inchirierea celor doua cazane Bosch, care ar acoperi necesarul de furnizare a apei calde si energie termice. Este vorba, din cate am intele de 857.000 de euro pe an si nu pe luna cum gresit intelesesem acum cateva zile. Sunt convins ca acesti bani nu reprezinta o suma importanta pentru Consiliul Judetean, iar daca Iulian Dumitrescu nu face ceva pentru a asigura aceasta suma, atunci protestul nostru de joi, intre orele 10.00 si 13.00 se va adresa direct lui. Daca Iulian Dumitrescu vrea sa-si arate muschii la Andrei Volosevici, n-are decat sa o faca in sedintele de partid, in privat, dar nu pe spatele ploistenilor, in spatiul public, pentru ca iese rau. La fel si Andrei Volosevici. Ajunge, ne-am saturat de cearta voastra infantila!

Am ajuns si la celelalte demersuri, respectiv la cererile pentru aprobarea organizarii protestului, asa cum spuneam in data de 4 august 2022, intre orele 10.00 si 13.00, in fata Palatului Administrativ adica locul in care se presupune ca Iulian Dumitrescu ar trebui sa fie 8 ore pe zi. Prin urmare, am depus cererile la Primaria Ploiesti (pe mail) si la sediul Politiei Locale, Inspectoratului pentru Jandarmerie Prahova, ISU Prahova si IJP Prahova.

Cu tot respectul, rog toti factorii implicati sa nu se joace ci, macar acum in ceasul al doisprezecelea, sa de adovada de intelecpiune dar mai ales de respect fata de cetatenii ploiesteni.

Rog, totodata, consilierii locali si pe primarul Andrei Volosevici sa se mobilizeze si sa rezolve problema acordarii subventiei, pentru a nu ajunge in ianuarie 2023 si sa nu stim daca se mai acorda sau nu, ca sa fim nevoiti sa iesim din nou in strada. Pe primarul Andrei Volosevici il rog, in masura in care informatia mea este corecta, sa se implice nu doar la nivel declarativ public si sa mearga sa discute cu conducerea SC Termoficare Prahova, asa cum si eu am facut si am vazut care este situatia.

Revin si sper sa fie ultima data cand o spun, cu solicitarea expera ca cei doi, Iulian Dumitrescu si Andrei Volosevici sa termine cu mistourile ieftine, cu impunsaturile, pentru ca functiile pe care le detin sunt platite din bani publici, iar fisa postului prevede sa se puna in slujba cetatenilor, nu sa se umfle unul la celalalt.

Vrem conditii care sa asigure un nivel de trai decent, garantat de Constitutie. Ii invit, respectuos, pe cei doi lideri sa lectureze materialul de mai jos si sa-si aduca aminte de valorile umane. Daca nu se rezolva problema pana joi, atunci ne vedem in strada, domnilor. De cate ori e nevoie, pana se rezolva. Daca bucurestenii au acceptat sa nu aiba apa calda ani de zile aici e Republica Ploiesti si nu acceptam bataia de joc a nimanui. Dupa cum vedeti in poza acestui comunicat al UAP Prahova, scris aici pentru ca siteul organizatiei nu functioneaza momentan, art. 6 din contract vorbeste despre lucruri normale si nu lasa de inteles ca aveti voie sa ne treceti prin aceste situatii pe care le genereaza stiti voi ce.

Eugen Cristescu, președinte UAP Prahova