Precizări și recomandări ale Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești și FC Petrolul înaintea noului „Primvs Derby”, care se va desfășura având casa închisă! Cine vine la timp la „Ilie Oană” scapă de aglomerație, deci de mare bătaie de cap!

Dragos Trestioreanu -

Precizări și recomandări ale Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești și FC Petrolul înaintea noului „Primvs Derby”, care se va desfășura având casa închisă! Cine vine la timp la „Ilie Oană” scapă de aglomerație, deci de mare bătaie de cap!

Astăzi, 13 august 2022, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, se va desfășura, de la ora 21.45, așa-numitul „Primvs Derby”, cel dintre echipa locală FC Petrolul și FC Rapid 1923 București. Adică, echipa clasată pe locul 2 în ierarhia de după patru etape din campionatul Superligii de fotbal a României, cea din capitala țării mai exact, și formația aflată pe poziția a 11-a, domiciliată în – așa cum suna odată – „orașul aurului negru”. Deoarece interesul pentru meci este uriaș, fapt dovedit și de epuizarea – cu mai bine de 48 de ore înaintea fluierului de start al partidei – tuturor biletelor scoase la vânzare de către clubul organizator, FC Petrolul, printr-un comunicat, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești a adus precizări înainte de derbi. Evident, asta și pentru că stadionul ploieștean urmează a fi plin aproape la capacitate, excepție făcând, repet, locurile-tampon dintre galeriile de la peluza a doua. Iată, mai jos, ce transmite suporterilor și spectatorilor neutri jandaremeria:

PETROLUL – RAPID – măsuri de ordine și siguranță publică

Sâmbătă, 13 august a.c., începând cu ora 21.45, pe Stadionul “Ilie Oană ” din Ploiești  se va disputa partida de fotbal din cadrul Superligii, dintre echipele F.C. PETROLUL Ploiești – FC RAPID 1923 BUCUREȘTI.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a evenimentului sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, va lua măsuri pentru desfășurarea evenimentului sportiv în condiții sporite de siguranță a participanților, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine în municipiul Ploiești.

Traficul rutier va fi restricționat în zona adiacentă arenei sportive începând cu ora 19.00, pe următoarele străzi: Alexandru Vlahuță, Stadionului, Mihai Bravu, Sportului, Latină, 1 Mai și Artei.

Spectatorii vor avea acces pe stadion începând cu ora 18.30, doar pe baza documentelor de acces valabile, puse la dispoziție de către clubul organizator, care a comunicat că va deschide întreaga arenă sportivă.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și desfășurării jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenți ai societății de pază și protecție, contractată de organizator.  

De asemenea, în conformitate cu prevederile legii, partida de fotbal a fost declarată cu grad ridicat de risc, motiv pentru care, din rațiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise la deținere, potrivit legii.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, recomandăm spectatorilor:

– să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația pe timpul afluirii în arena sportivă;

– să manifeste răbdare pe timpul verificărilor de securitate și acces, la intrarea în arena sportivă, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din stadion;

– în arena sportivă să ocupe  exclusiv locurile corespunzătoare înscrise pe documentele de acces;

– să respecte indicațiile jandarmilor și agenților de securitate,

– părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii.

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion: băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte ce pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții, ori proferarea de scandări, care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Mulțumim spectatorilor și suporterilor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate !

 Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 Cu același, prilej, pe siteul clubului organizator al „Primvs Derby”, www.fcpetrolul.ro, s-a reluat o parte din comunicatul de mai sus și s-a făcut o serie de recomandări, cu scopul ca mesajul să ajungă, și pe acea cale, la cei care au achiziționat bilete pentru meciul din etapa a V-a a Superligii: FC Petrolul – FC Rapid București. Joc cu grad ridicat de risc, după cum este încadrat de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești, Petrolul – Rapid trebuie să fie însă, exclusiv, un veritabi, spectacol sportiv atât pe gazon, cât și în tribune și peluze. Și nici nu ar trebui să fie altfel, cât în peluze se vor afla două dintre cele mai frumoase galerii de pe arenele de fotbal din România! E drept, numai un procent din cea a oaspeților!

Foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești