Comunitatea din Filipeștii de Pădure, mână întinsă pentru ajutorarea și găzduirea refugiaților ucraineni

Daniel Dimache -

Comunitatea din Filipeștii de Pădure, mână întinsă pentru ajutorarea și găzduirea refugiaților ucraineni
 
Primarul comunei Filipeștii de Pădure, Ciprian Morărescu, a inițiat o serie de acțiuni de ajutorare pentru poporul ucrainean, chemându-și consătenii, dar și pe toți oamenii de bine, să se alăture demersurilor sale.
Iată ce a transmis, ieri, edilul comunei:
 
”Ne rugăm pentru Ucraina!
În actualul context al conflictului militar din Ucraina, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, răspund apelului umanitar alături de Adrian Dupu (Secretar de Stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova) și fac un apel către locuitorii comunei noastre și nu numai, pentru acordarea unui sprijin umanitar constând în alimente neperisabile și găzduirea persoanelor aflate în impas. Avem nevoie de ajutorul tuturor, de la mic la mare, tocmai de aceea mobilizarea este foarte importantă! Am reușit obținerea unor sponsorizări din partea firmelor de pe raza localității noastre și știu că împreună putem face mai mult!
Alimentele și produsele de igienă vor fi colectate și transportate cu două autoutilitare în Bălășești, Dănceni și Chișinău, dar și în vamă cât mai urgent posibil săptămâna aceasta. Vom asigura și transportul refugiaților în localitatea noastră cu un microbuz la familiile dispuse să-i găzduiască!
Campania de colectare va începe luni, 28.02.2022, la Sala de Consiliu a localității noastre.”
 
 
Mai mult, astăzi, primarul Ciprian Morărescu a revenit cu un nou apel, ținând seama de urgența și gravitatea situației. Acesta a transmis că îi așteaptă pe toți cei care pot da ajutorul, la sediul Poliției Locale, vis-a-vis de sediul Primăriei Filipeștii de Pădure, 24 ore din 24, cu produse pentru cei refugiați. Este mare nevoie de: pături, pilote, șervețele umede, scutece, produse de igienă corporală și alimente neperisabile!
”Mână de la mână, orice mic ajutor contează! Timpul ne presează, iar produsele trebuie să ajungă la cei aflați în nevoie cât mai urgent!”, a transmis edilul comunei.