Concert Beethoven cu intrare liberă, la Palatul Culturii

Daniel Dimache -

Concert Beethoven cu intrare liberă, la Palatul Culturii

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează sâmbătă, 28 aprilie 2018, ora 18.00, la Sala „Marea Unire” a Palatului Culturii din Ploiești, Concertul I din INTEGRALA SONATELOR pentru vioară și pian în trei concerte convorbiri We Love Beethoven, în interpretarea muzicienilor Luminitza Petre (vioară) și Mihai Ungureanu (pian).

Intrarea este liberă.

Din program:

SONATA Nr.1 Op.12 Nr.1 în Re major

SONATA Nr.2 Op.12 Nr.2 în La major

SONATA Nr. 4 Op.23 în La minor

SONATA Nr.3  Op.12 Nr.3 în Mi bemol major

LUMINITZA PETRE – vioară

Personalitate muzicală complexă, Luminitza Petre a atras atenţia presei de specialitate încă de la primele apariţii pe scena muzicală a lumii. Este violonistă, dirijoare, membră în diferite formaţii de muzică de cameră, fondatoare şi manager al diferitelor ansambluri şi festivaluri muzicale.  Încă din timpul studenţiei, Luminitza Petre a desfăşurat o bogată activitate solistică cu toate Orchestrele Filarmonice din România, cu Orchestra Naţională Radio din Bucureşti. Consolidarea carierei sale a continuat cu apariţiile pe scene de concert de la Stuttgart şi Viena până la Tokyo sau Vasul de croazieră „M.S. Deutschland”.

Pianistul MIHAI UNGUREANU  a debutat la 16 ani cu Concertul nr.1 de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene. Dupa absolvirea Liceului de Arta din  Craiova, studiaza la Academia de Muzica din Bucuresti cu Dan Grigore si Ioana Minei.

Din 1981 sustine o intensa activitate concertistica împreuna cu toate orchestrele simfonice din tara.

Ca solist, interpret de muzica de camera, a concertat în toata Europa, America de Nord si de Sud, fosta URSS si Asia.

Laureat al mai multor competitii nationale, iar în 1986 al Premiului Criticii Muzicale. Director General, Director artistic, iar în prezent Solist concertist al Filarmonicii Craiova.