Concluzia întâlnirii primarului Iulian Bădescu cu acţionarul Daniel Capră: la clubul găzarilor totul este OK, doar comunicarea mai „scârţâind” puţin!

Redactia -

Luni, 28 ianuarie 2013, pe siteul Primăriei Ploieşti a fost postat un comunicat prin care – îngrijorat de existenţa unor probleme la SC FC Petrolul – edilul şef Iulian Bădescu (în stânga; Foto: Daniell Cosarek) făcut publică invitaţia adresată acţionarilor Florian Walter şi Daniel Capră de a veni la „Casa Albă”, pentru discuţii lămuritoare. Primarul şi-a justificat iniţiativa prin faptul că echipa fanion joacă pe arena Ilie Oană, aflată în patrimoniul municipalităţii, şi pe aprobarea Consiliului Local Ploieşti a unor sume ce vor fi acordate drept premiere clubului, la finalul campionatului, în funcţie de performanţe.

La finalul discuţiilor, la care a fost prezent doar Daniel Capră (foto, în dreapta), absenţa lui Florian Walter fiind motivată de probleme de afaceri ce nu puteau suporta amânare, primarul şi acţionarul au susţinut împreună o conferinţă de presă, prilej cu care îngrijorării din urmă cun două zile i-a luat local un optimism robust pe termen scurt, în sensul că, la SC FC Petrolul, totul este OK! Doar în privinţa comunicării admiţându-se de către Daniel Capră ca fiind anumite probleme! Iulian Bădescu a afirmat că întâlnirea nu af fi fost cerută fiindcă ar fi existat probleme la club, ci doarpentru a fi fie informaţi din nou acţionarii despre primele ce vor fi acordate şi despre susţinerea în continuare a clubului de către autorităţi, în acest sens urmând să se grăbească şi finalizarea fan-shop-ului de sub peluza I, până aproape de debutul părţii a doua a campionatului. Cu pub-ul, tot de acolo, se va mai întârzia, fără a se spune însă de ce şi până când. Tot acum, Daniel Capră a făcut cunoscut că numai domnia sa are acţiuni la SC FC Petrolul, nu şi Florian Walter, care este doar sponsor, prinbtr-un contract de publicitate, cu firma sa, „ROMPREST”, şi preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii ce deţine licenţa de joc! Într-un fel, a justificat astfel şi lipsa lui Walter de la discuţii, nefiind absolut necesară, în contextul în care nu e acţionar.

Publicitate

Dan Capră a anunţat că nu sunt probleme financiare la club, plăţile fiind făcute inclusv pentru luna noiembrie 2012, existând ceva restanţe pe decembrie, dar care vor fi rezolvate luni, 4 februarie. La fel, a explicat că toţi jucătorii din lot sunt numai ai Petrolului, ci nu ai lui Florian Walter, care i-a adus cu titlu gratuit pe „Ilie Oană” şi – chiar dacă ar vrea să renunţe şi să plece de la club – fotbaliştii vor rămâne pe loc, neavând nicio putere de decizie asupra lor. Însă, a anunţat şi că Walter nu ar avea deloc de gând să dea bir cu fugiţii de la Ploieşti. Cât priveşte transferurile de jucători, tot domnia sa a spus că suma pentru care a fost împrumutat Adrian Cristea la Standard Liege este de 100.000 de euro, iar dacă „Prinţul” va fi achiziţionat din vară, defintiv, belgienii vor mai achita încă 800.000 de euro. Cât îl priveşte pe George Galamaz, chiar dacă nu a semnat cu Anorthosis Famagusta, cum se anunţase inclusiv pe siteul clubului, el nu va mai fi reprimit la Petrolul, „nici pe patru mii de euro salariu”! Daniel Capră este optimist şi în privinţa jucătorilor care urmează a mai fi aduşi la club, în zilele următoare, apreciind că efectivul şi stabilitatea financiară pot concura la îndeplinirea obiectivelor asumate: locurile 1-4 din ierarhia Ligii I şi câştigarea Cupei României-Timişoreana. În privinţa lui Jeremy Bokila, s-a afirmat că, dacă nu va reveni în câteva zile, aşa cum se aude, atunci va rămâne suspendat până la vară. Dar există semnale că va reveni curând. Tot Daniel Capră a mai spus că nu a auzit despre niciun zvon că Florian Walter ar pleca la vară de la Petrolul, prilej pentru primar de a reacţiona şi a spune că răutăţile fac parte din regula jocului, în fotbalul autohton, în sensul că un  coleg de coaliţie, USL, deputat liberal, pe care nu l-a şi numit, dar se ştie despre cine este vorba, nu ar dori decât să producă zâzanie în sânul clubului, între club şi suporteri. Referitor la directorul executiv Alexandru Crângu, care ar intenţiona sîă demisioneze, acţionarul a afirmat: „Relaţia este aceeaşi pe care o ştiţi, foarte bună. A fost o discuţie, o neînţelegere, îl aştept în continuare să revină… şi atâta tot. Deocamdată, nu a venit de o săptămână la club. Am discutat sâmbătă, a rămas să ne auzim în cursul zilei de astăzi… Poate a avut probleme personale. Oricum, a fost ceva mărunt”.

Iulian Bădescu a declarat că Sebastian Ghiţă, actual deputat şi el, dar din partea PSD, nu are de gând să intre în fotbal, fiind un pasionat al baschetului. Iar despre eventualele promisiuni pe care le-ar fi primit Walter de la predecesorul său, edilul a afirmat că nu poate proceda astfel, fiindcă ar fi ilegal: „Nu ştiu ce i-a promis Volosevici. Eu, domnului Walter, nu i-am promis nimic, iar cine face astfel de promisiuni este iraţional, este în afara legii. Nu poţi să promiţi unui patron, unei societăţi comerciale, că-i dai servicii, avantaje, fără a avea legătură cu penalul”. După întâlnirea de la primărie, Daniel Capră i-a invitat la sediul clubului pe suporterii prezenţi în faţa „Casei Albe”, pentru a-i informa despre situaţia de la club şi a le răspunde la întrebări.

Una peste alta, conferinţa de presă a lăsat impresia că realitatea nu ar fi chiar cea prezentată oficial, dar s-a dorit a nu se inflama şi mai mult spritele. Pentru o informare despre premieri şi susţinere din partea primăriei nu era nevoie ca Dan Capră să vină din Turcia, acolo unde s-a aflat câteva zile cu echipa, ci putea fi anunţat de aşa ceva prin telefon. La fel şi despre viitorul magazin al clubului sau despre cei 8 milioane de lei deja cuprinşi în buget, iar dacă va fi cazul de o rectificare ulterioară de buget. Problemele care „ardeau” erau lipsa de bani, datoriile, despre care nu s-a vorbit decât în trecere, campania de transferări, structura acţionariatului. Din acest ultim punct de vedere, am reţinut că, deşi în toamna trecută, Daniel Capră făcuse public că deţine acelaşi număr de acţiuni „cu colegul meu”, adică Florian Walter, fiecare având câte 50%, acum a spus că a rămas aceeaşi structură, deja-ştiută, ca atunci a acţionariatului, cu domnia sa… unic acţionar!!! Ce s-a întâmplat din toamnă până acum nu s-a spus! La fel, ciudată a fost şi afirmaţia că Walter ar fi adus atâţia jucători de la „U” Cluj şi i-ar fi făcut cadou Petrolului, nemaiavând niciun drept asupra lor. S-a omis a se preciza dacă şi autocarul, autoturisamele de serviciu, tractorul de tuns iarba şi ce  alteconribuţii o mai fi avut Florian Walter ar fi fost tot date clubului cu titlu gratuit. Este ceva cusut cu aţă albă, fiindcă ne îndoim că Walter o fi vreun filantrop!