Concurs de ştiinţe şi tehnologii la Ploieşti

Redactia -

Primăria municipiului Ploieşti in parteneriat cu Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti organizează Concursul Regional “Stiinţe şi Tehnologii”, Ediţia a III-a, in data de 04 aprilie 2013. 

 Concursul este cuprins în Calendarul activităţilor Extrascolare regionale 2013,aprobat de Ministerul Educaţie Nationale. Vor intra în competiţie lucrări ale elevilor,realizate sub îndrumarea profesorilor, încadrate într-una din următoarele secţiuni:

  • NOI DIMENSIUNI ALE CUNOASTERII

ü  FIZICA – aplicată şi teoretică

ü  CHIMIE

ü  BIOLOGIE

ü  PROTECŢIA MEDIULUI ŞI ENERGII REGENERABILE

  • TEHNOLOGII ALE SECOLULUI XXI

ü  INFORMATICĂ

ü  DISCIPLINE TEHNICE- mecanic , electric şi alte specializari

  • LIMBI STRAINE PENTRU ŞTIINŢE ŞI TEHNOLOGIE

ü  PROIECTE DE ŞTIINŢE ŞI TEHNICA ÎN LIMBILE ENGLEZĂ SI FRANCEZĂ

  • ASTAZI MICI, MAINE CERCETATORI!

ü  PROIECTE DE ŞTIINŢE APLICATE PENTRU ELEVII DE GIMNAZIU

 

La editia din acest an numarul participantilor speram sa-l depaseasca pe cel din editiile precedente (editia I – 300 particpanti, editia a II-a 600 participanti).

 Primaria Municipiului Ploiesti va oferi premii in valoare de 3300 lei, cate un premiu de 300 de lei pentru fiecare sectiune a concursului.

Acest proiect sprijină elevii să dobândească noi competenţe ştiinţifice şi de valorizare personală, într-o abordare interdisciplinară. S-a urmărit manifestarea unei atitudini responsabile faţă de domeniul ştiinţific, valorificarea optimă şi creativă a propriului

potenţial în activităţile ştiinţifice, implicarea în promovarea inovaţiilor ştiinţifice şi tehnice, angajarea în relaţii de parteneriat cu alte persoane şi participarea la propria dezvoltare profesională, realizarea de exemple de bună practică pentru creşterea atractivităţii

învăţământului profesional şi tehnic. Printre invitatii de seama ai concursului se numara si renumitul om de stiinta Alexandru Mironov.