Concurs Internaţional „Lecţii cu Nichita”

Redactia -

Concurs Internaţional „Lecţii cu Nichita”

Primaria Municipiului Ploiesti in parteneriat cu Colegiul National “Nichita Stanescu” organizeaza cea de-a doua editie a Concursului International “Lectii cu Nichita”, cu prilejul sarbatoririi,anul acesta, a 79 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu.

Datorita impactului deosebit de care s-a bucurat editia precedenta, organizatorii au dat competitiei, incepand din acest an, o anvergura internationala.  La cea de-a doua editie si-au anuntat participarea elevi din sapte scoli din Polonia, Macedonia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Letonia.

Concursul se desfasoara pe patru sectiuni: traducere, fotografie, desen si scurt-metraj. El se adreseaza elevilor de la clasele V-XII, pe diferite categorii de varsta.

Inscrierea se poate face electronic, prin completarea fisei de inscriere, trimisa pana pe 10 martie 2012.

Lucrarile, pentru sectiunile desen, fotografie si film trebuie trimise, conform regulamentului, pana pe 15 martie 2012.

Pentru sectiunea traducere, pentru cele 2 grupe de varsta (juniori si seniori) si pentru cele 2 grupe de traduceri, engleza si franceza, concursul se va desfasura sambata, 24 martie 2012, incepand cu orele 9.00, la sediul Colegiului National “Nichita Stanescu”.

Premiile in valoare de 7500 de lei vor fi oferite, si anul acesta, de Primaria Municipiului Ploiesti.  Festivitatea de premiere va avea loc in cadrul Festivalului International de Poezie “Nichita Stanescu”

Pentru informatii suplimentare puteti accesa pagina dedicata competitiei: www.concurs-lectii-cu-nichita-ro