Conducere nouă la ANAT, Regiunea Sud Muntenia

Redactia -

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a organizat, în cele opt organizaţii regionale, alegerile pentru desemnarea unor noi conduceri. Cvorumul membrilor prezenţi marţi 29 ianuarie 2013, la Ploieşti, a desemnat noul board al Regiunii ANAT SUD Muntenia.

Pentru următorii doi ani, conducerea Regiunii Sud Muntenia ANAT va fi pe mâna a doi prahoveni cu experienţă in domeniul turismului. Este vorba despre Cătălin Pittiş care a fost ales preşedinte si despre Viorica Vasile care va fi prim-vicepreşedintele Regiunii Sud Muntenia ANAT.

Noua echipă promite că va continua proiectele Regiunii Sud Muntenia, aflate in derulare.”În noua calitate vom activa cu fermitate pentru protejarea businessului, mai ales împotriva acelora care desfăşoară activităţi de turism fără a avea licenţă, sfidând legislaţia”, a declarat Cătălin Gheorghiu – Pittiş.

Prim-vicepreşedinta Viorica Vasile, a declarat in acelaşi ton cu preşedintele, că va face tot posibilul pentru a sprijini scoaterea la suprafaţă a turismului la negru.” Cei care oferă servicii turistice, dar nu sunt înregistraţi şi nu plătesc impozit la stat, trebuie fie să intre în legalitate, fie să renunţe la aceste servicii. Turismul la negru, pe lângă faptul că este ilegal, afectează calitatea serviciilor şi aduce prejudicii turisului romanesc.. Efectele negative se răsfrâng şi asupra turiştilor care optează pentru această variantă. Ei nu sunt protejaţi în niciun fel, pentru că în cazul în care vor să semnaleze neregulile, nu au cum să reclame acei furnizori de servicii, deoarece nu figurează în nicio evidenţă”.

Regiunea Sud Muntenia este constituită din 44 de agenţii de turism care activează în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Călăraşi.

Pe 15 martie 2013, vor avea loc şi alegerile pentru desemnarea unei noi conduceri ANAT la nivel naţional, pentru perioada 2013-2015.