Conducerea Astrei le-a prezentat jucătorilor pe noul director general, portughezul Mario Branco

Redactia -

Conducerea Astrei le-a prezentat jucătorilor pe noul director general, portughezul Mario Branco

Aşa cum www.gazetaph.ro a scris în urmă nu cu multă vreme, portughezul Mario Branco (foto) a fost trimis la Ploieşti, de către clubul Benfica Lisabona, în cadrul colaborării dintre lusitani şi FC Astra. Branco – care cunoaşte bine fotbalul românesc, de pe vremea când a activat la Politehnica Timişoara şi Steaua Bucureşti, solicitat de către Gheorghe Hagi şi Adrian Ilie, care au avut numai cuvinte de laude la adresa lui – a fost prezentat fotbaliştilor lui Selymes Tibor. Oficiile au fost făcute de către preşedintele Comitetului Director, Petrică Buduru, cel care a anunţat că noul venit în „9 Mai” a fost numit director general al clubului „dracilor”. Această funcţie a fost inclusă în organigramă în urma refacerii celei vechi, cu prilejul Adunării Generale a Acţionarilor, din data de 8 decembrie 2011.

Cu acelaşi prilej, s-au ratificat şi deciziile de excludere din lotul primei echipei ale unui alt portughez, fundaşul central Bruno Miguel Moreira de Sousa, şi a bulgaro-nigerianului Chigozie Udoji, mijlocaş de bandă stângă. Despre cei doi, www.fcastraploiesti.ro avansează ideea că ar fi posibil să fie trecuţi, la finele anului, pe lista de transferări. Mai norocoşi, alţi doi străini din lotul Astrei, mijlocaşul central senegalez Ousmane N’Doye, căpitanul formaţiei, şi atacantul argentinian Osvaldo Miranda, au primit doar „sancţiuni pecuniare”, potrivit aceluiaşi site. Iar asta ca urmare a încasării cartonaşelor roşii în partida din etapa a XV-a, de la Braşov. Reamintim că Bruno Miguel şi Udoji au fost aduşi în „9 Mai” la recomandarea fostului antrenor al „alb-negrilor”, Marius Şumudică, în prezent tehnician al formaţiei din oraşul de la poalele Tâmpei.

Pe fotbaliştii de pe „Columbia” îi aşteaptă duminică, 11 decembrie 2011, de la ora 20.30 (transmisie în direct pe „DigiSport 1”), dificila partidă de acasă cu liderul la zi al primului eşalon, Dinamo Bucureşti, echipă simpatizată de patronul Astrei, Ioan Niculae, şi la care a lucrat, în două mandate, actualul preşedinte al CD, Petrică Buduru. Biletele pentru meciul cu trupa „câinilor” se vând sâmbătă, 10 decembrie, între orele 9.30 şi 13.30, şi în ziua disputei – de la 11.30 şi până la 18.30. Preţul unui tichet de la sectorul 0 este de 35 de lei, iar la tribunele I şi a II-a – de 25 de lei. Deci, mai mici decât la derbiurile locale cu SC FC Petrolul, din Cupa României-Timişoreana şi din  acest tur de campionat. Spectatorii vor putea intra pe arenă începând cu două ore înaintea primului fluier al arbitrului, iar galeria oaspeţilor va avea dreptul de a-şi expune bannerele numai la tribuna a II-a, în sectorul A, special destinat suporterilor echipelor vizitatoare.