La fiecare câteva zile, conducerea Petrolului mai anunță o achiziție sau chiar două ori trei. Între acestea, se mai strecoară și o plecare. În același timp, Marius Șumudică face lobby pentru… vânzarea căpitanului Țicu!

Dragos Trestioreanu -

La fiecare câteva zile, conducerea Petrolului mai anunță o achiziție sau chiar două ori trei. Între acestea, se mai strecoară și o plecare. În același timp, Marius Șumudică face lobby pentru… vânzarea căpitanului Țicu!

Într-o ordine cronologică, odată cu plecarea spre Rogla, stațiune care îi gazduiește pe „lupi” în primul cantonament de vară al lor, conducerea Petrolului a anunțat, la fiecare câteva zile, o achiziție, ba chiar două ori trei. Astfel, pe 15 iunie 2023, la Ploiești, a fost vorba despre fundașul central brazilian Guilherme Gomes Garutti (ex-CS Mioveni), portarul George Gavrilaș (ex-Metaloglobus București) și mijlocașul de bandă „under” Zoran Mitrov (ex-FC Brașov), apoi, pe 20 iunie, în Slovenia, portarul ceh Lukas Zima (ex-VVV Venlo, Țările de Jos, eșalonul secund), pe 22 iunie, mijlocașul de bandă „under” Alexandru Musi (împrumutat, un sezon, de la FCSB București) și atacantul „under” Ionuț Cojocaru (împrumutat, tot pentru un campionat, de la FCV Farul Constanța), iar pe 25 iunie, atacantul muntenegrean, campion al țării sale cu Buducnost Podgorica, Zoran Petrović (foto la titlu, împreună cu președintele executiv Claudiu Tudor). În aceeași zi cu anunțul sosirii lui Petrović, pe siteul oficial www.fcpetrolul.ro a fost făcută public și despărțirea de portarul Andreas Leitner (foto sus, în text), revenit în Austria, la SV Ried.

Adunând, sunt șapte jucători nou-sosiți și prezentați deja, fie acasă, fie la Rogla, cărora se zvonește însă, tot mai intens, că li s-ar putea adăuga un al optulea – mijlocașul de bandă, care poate fi și fundaș lateral, Sergiu Hanca, ultima oară la CSU Craiova. O fi bine, nu o fi, ar fi superfluu să apreciez acum, câtă vreme pe unii îi știu prea puțin, iar pe alții, chiar deloc. Răbdarea este cea mai bună, în acest moment, fără doar și poate. Asta și, mai ales, deoarece s-ar putea ca această campanie de transferuri să nu se oprească la șapte-opt noutăți sau la numai o singură despărțire, adăugată celor de mai înainte. Mai precis, goal-keeper-ul Octavian Vâlceanu, fundașul dreapta Florin Borța, fundașul central Ricardo Grigore și mijlocașul ofensiv Cosmin Tucaliuc, întorși la echipele de care aparțin, FC Voluntari, CSU Craiova, Dinamo București și FCV Farul Constanța, respectiv fundașul central capoverdian Félix Mathaus (liber de contract).

Totodată, am sesizat că, impresionat de prestația căpitanului Petrolului, Valentin Țicu (foto jos, în text, cu numărul 3 pe echipament, al doilea de la stânga la dreapta, pe rândul din față), antrenorul echipe saudite Al-Raed, Marius Șumudică, face lobby pentru plecarea acestuia la o echipă apreciată mai bună. Nu știu încă dacă acest demers în presă are vreo legătură cu o afirmație misterioasă făcută recent, la un post de televiziune la care este analist, de către Mihai „Meme” Stoica. Afirmație care se referea la faptul că FCSB ar avea în vizor un fotbalist, dar care este – nota bene – sub contract, însă nu se știe și dacă l-ar vrea și… Gigi Becali! Nu îmi pot da seama nici dacă intenția aceluiași Șumudică de a slăbi, fizic, o echipă despre care afirma recent că poate ataca zona de play-off, dacă îi va ieși achizițiile, ține de vreo dorință a prietenului împrumutător al său de a-l vinde pe Țicu. Iar banii să intre, în mod normal, în buzunarul actualului șef al clubului găzarilor. Totuși, până acum, conducerea „lupilor” nu dă vreun semn de a se despărți de internaționalul „U 21”, pentru postul său, cel de fundaș stânga, netransferând vreun jucător, variantele avute în prezent la dispoziție fiind Mihai Velisar și Antonio Manolache, reveniți de la Concordia Chiajna, respectiv Gloria Bistrița.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.frf.ro