Cu achizițiile aproape rezolvate, conducerea Petrolului mai are două probleme: să le găsească echipe lui Armando Vajushi și Darius Buia. Dar, se gândește și la locațiile și orele ultimelor două meciuri amicale

Dragos Trestioreanu -

Cu achizițiile aproape rezolvate, conducerea Petrolului mai are două probleme: să le găsească echipe lui Armando Vajushi și Darius Buia. Dar, se gândește și la locațiile și orele ultimelor două meciuri amicale

La momentul reluării pregătirilor pentru semestrul unu al anului 2022, pe 10 ianuarie, a fost amorsată, după cum se știe, „bomba” intenției unei despărțiri definitive de fostul internațional albanez Armando Vajushi (foto sus, în dreapta)! O decizie pe care și-a asumat-o, fără a se ascunde deloc, antrenorul principal al FC Petrolul Ploiești, fostul jucător al acestei echipe Nicolae Constantin. Motivul ar fi fost că Vajushi devenea des indisponibil, din cauza diverselor accidentări, și rata astfel perioade mai lungi de antrenamente și de meciuri oficiale. Numai că, după ce a avut un prim act oficial semnat cu Petrolul, Armando și-a prelungit șederea la clubul găzarilor, fiind astfel și în prezent sub contract cu „lupii”. S-ar părea că până la finele sezonului. Deci, despărțirea trebuia să fie amiabilă sau prin transfer la o altă grupare. De altfel, pe www.liga2.prosport.ro se și notase că Armando Vajushi ar fi fost dorit chiar de către o prim-divizonară, FC Argeș Pitești, dar și de o contracandidată la promovare a Petrolului, Universitatea Cluj. Au fost însă zvonuri care nu și-au găsit acoperire, cel puțin până acum, cu o zi înaintea finalului mercato de iarnă. „Voi pleca de la Petrolul numai când va promova în prima ligă” – a spus Vajushi. Ceea ce nu a știut fostul internațional a fost că un fotbalist poate pleca de la FC Petrolul NUMAI când vrea antrenorul echipei sale și conducerea acesteia, nu când zice el! Deci, cum unul dintre golgheteri nu a fost de acord cu o reziliere amiabilă, care implica și o compensație financiară, și când ex-copechipierii săi au fost în cantonament în Turcia, dar și înaintea acestuia, Armando a continuat să se pregătească la Ploiești, oraș în care locuiește și în prezent!

Însă, nu numai problema despărțirii de Armando Vajushi stă pe capul conducerii executive a clubului găzarilor, ci și aceea de Darius Buia (foto jos, în echipament galben-albastru). Fiul fostului  fotbalist de mare talent Romulus Buia a semnat, vara trecută, un contract întins pe doi ani, unul care va expira, deci, peste un an și jumătate, în vara lui 2023. Astfel, și Buia jr. se află acum sub contract cu FC Petrolul, locuind și pregătindu-se tot la Ploiești, ca și Vajushi, nici el neacceptând, posibil, o reziliere de contract fără o compensație financiară. Este drept că, față de fostul său coechipieri și actual partener de „suferință”, Darius a avut un pic de „noroc”, fiind anunțat după câteva zile de la reunire că nu va mai face antrenamente cu prima echipă, Nae Constantin nemaibazându-se pe serviciile sale, până la finele angajamentului semnat, repet, în vara lui 2021. Mijlocașul de construcție fusese, de altfel, folosit foarte puțin de către tehnicianul Petrolului, motiv pentru care numele său va rămâne, mai mult ca sigur, în amintirea suporterilor ca jucătorul care a salvat finalul unui meci modest făcut  de „galben-albaștri” în deplasare, la Giurgiu, Buia decizându-l în ultimele minute în fața mult încercatei Astra, scor: 2-1! Rămâne de văzut dacă lui Darius Buia i se va găsi, „la spartul târgului”, o echipă la care să fie mulțumit cu salarizarea. Fapt urmărit, probabil, și de albanezul stabilit în Italia.

Tot la capitolul „probleme de rezolvat” se mai înscrie și organizarea ultimelor două meciuri amicale de dinaintea startului oficial din 2022 al campionatului Ligii a II-a. Dacă numele adversarelor rămân aceleași, deja-cunoscutele Politehnica Iași (Liga 2) și Farul Constanța 2 (Liga 3), mai trebuie lucrat până la definitivarea numelor localităților de desfășurare a amicalurilor, ca și la stabilirea orelor de start ale acestora. Cu titlu de inventar, semn că nu-i nimic încă bătut în cuie, ar putea fi luate Buftea, pentru meciul-test cu moldovenii, și Ploiești – pentru cel cu dobrogenii lui Gică Hagi. Deci, mai trebuie puțină răbdare și se vor avea certitudini în privința gazdelor și a momentelor de start ale acestor partide de pregătire.

Foto: www.fcpetrolul.ro