Conducerea găzarilor bagă lumea în ceaţă după ce Bokila şi-a luat la revedere, pe Facebook, de la Petrolul!

Redactia -

Conducerea găzarilor bagă lumea în ceaţă după ce Bokila şi-a luat la revedere, pe Facebook, de la Petrolul!

Bref, luni, 8 iulie 2013, pe pagina sa de Facebook, Jeremy Bokila (foto; www.sport365.ro), golgheterul Petrolului Ploieşti din sezonul trecut, şi-a luat la revedere de la prieteni, suporteri, simpatizanţi şi oraş, urându-le noroc la Supercupa de miercuri, 10 iulie, cu Steaua. Marţi, conducerea SC FC Petrolul reacţionează cu precizări privind eventuala despărţire de congolezo-olandez. Dacă jucătorul spunea că pleacă, conducătorii zic că nu are cum!

Iată ce s-a postat pe siteul oficial al clubului: „Jucătorul Jeremy Loteteka Bokila se află sub contract ferm cu Fotbal Club Petrolul Ploieşti pentru următorii doi ani şi nu există vreun acord, verbal sau scris, încheiat între gruparea noastră şi un alt club interesat de un eventual transfer. Ţinând cont de obiectivele propuse pentru perioada următoare, atât pe plan intern, cât şi în Europa League, clubul nostru are tot interesul să mizeze pe aportul jucătorului Jeremy Loteteka Bokila. Fotbalistul a refuzat să intre în programul echipei pentru partida din Supercupa României, decizia fiind strict a lui şi a impresarilor care îl reprezintă, aceştia dorindu-şi un transfer urgent. Drept urmare, Fotbal Club Petrolul Ploieşti a demarat formalităţile necesare pentru suspendarea jucătorului Jeremy Bokila, actele urmând să fie înaintate către FIFA în situaţia în care el nu va reveni, în cel mai scurt timp posibil, în programul echipei noastre”. Asupra acestor precizări merită zăbovit. Interesant este că, deşi în toată perioada de după finala Cupei României-Timişoreana şi până în prezent, oficialii „lupilor” au tot vorbit despre necesitatea chiar a vânzării lui Bokila, acum neagă această intenţie şi dau vina pe fotbalist că el ar vrea, de fapt, să plece, contrar opţiunii clubului de a rămâne pe loc!?! În contextul în care a apărut un zvon cum că, de fapt, Jeremy Bokila s-ar transfera la… Steaua, după Supercupă, absenţa sa de mâine fiind doar un perete de fum ridicat pentru ascunderea acestei intenţii, lucrurile s-ar cam lega. Numai că, de ultim moment, coechipierul din atac al lui Bokila, Hamza Younes, a declarat, în direct, pentru televiziunea Digisport, că Jeremy a şi părăsit România, deşi este ameninţat cu suspendarea la FIFA. Mai mult, al doilea golgheter al Petrolului a spus şi că va pleca, şi el, de la Ploieşti, la prima ofertă primită!

Conducătorii de la SC FC Petrolul nu spun nimic astăzi despre tratativele cu FK Krasnodar, din Superliga Rusiei, pe care le recunoaşte însă antrenorul principal Cosmin Contra pentru www.prosport.ro: „Clubul Petrolul nu a fost contra dialogului, vrem să îl vindem pe Bokila. Dar singura ofertă pe care clubul a acceptat-o, dar nu şi jucătorul, din cauza salariului, a fost de la FK Krasnodar. Nu s-a înţeles el la bani, cluburile s-au înţeles. Să vedem acum dacă îl va mai dori cineva pe Bokila după acest eveniment. El nu este un băiat rău, dar este foarte influenţabil”. Deci, nu vrem să-l vindem, dar de fapt… vrem! Cum vine asta, căci aşa se înţelege din cele declarate de o parte şi de alta? Altfel, cum – pe www.libertatea.ro – s-a scris că ruşii i-ar fi propus lui Jeremy Bokila un contract de 500.000 de euro, anual, ar fi foarte greu de crezut că l-ar fi refuzat, el câştigând cu mult mai puţin la Petrolul. Ca şi în iarnă, când Jeremy Bokila a ajuns abia în al doilea stagiu de pregătire şi jocuri din Turcia, cel de la Belek, şi-acum Contra dă vina, la postul de televiziune Dolcesport, pe impresari: „Bokila a refuzat să intre în cantonament pentru meciul de Supercupă. Aseară a refuzat să urce în autocarul echipei. I s-au băgat în cap prostii de către agent şi familie. Va fi suspendat pe următorii doi ani, face aceeaşi greşeală ca în ianuarie. Asta e, nu stăm într-un jucător. Se vor cere daune, nu eu voi avea de suferit. Eu mereu am încercat să îl ajut, să îl fac să înţeleagă faptul că profesionalismul înseamnă altceva, dar dacă este influenţabil şi nu ascultă de mine, care îi vreau binele, nu avem ce face. Acum, totul este în mâna avocaţilor”. Deci, singurii vinovaţi de situaţia actuală, cu 24 de ore înainte de Supercupă, sunt fotbalistul, agenţii lui şi – mai nou – familia lui Jeremy! Atunci, de ce un cotidian central de sport notează, astăzi, că între Bokila şi conducătorii clubului ar fi intervenit disensiuni, de ultimă oră, cu privire la valoarea contractului său cu SC FC Petrolul?! Nu se spusese, oficial, că suma acestuia fusese stabilită iniţial, odată cu semnarea primului angajament, cel de împrumut, în care se prevedea că – dacă se achita ultima rată, de 250.000 de euro, care s-a şi plătit la timp – jucătorul devenea definitiv al „lupilor”, pentru doi ani, pe un alt contract, dar fără renegociere la finele sezonului trecut? Acum, de ce să mai fi fost nemulţumit de bani, câtă vreme antrenorul său a precizat că a refuzat un transfer, în Rusia, pe un salariu foarte bun?! Niciun fotbalist din lume nu poate avea un IQ atât de mic încât să rişte o suspendare drastică, dacă este sub angajament cu un club, plecând altundeva fără acordul proprietarului. E firesc că o făcea numai acolo unde era plătit superior, iar cluburile se şi înţeleseră la banii de transfer. E logic aşa ceva.

„Nu îmi vine să cred, se repetă episodul din iarnă” – a încheiat, patetic, Cosmin Contra declaraţia oferită pentru www.prosport.ro, deşi, de data aceasta, Jeremy Bokila a fost în cantonamentul de 18 zile din Slovenia, a venit şi duminică, 7 iulie, la mall-ul Winmarkt Grand Center pentru întâlnirea cu suporterii, iar după 24 de ore zice-se că s-ar fi sucit! Ciudată întorsătură a lucrurilor, dar probabil că vom afla adevărul când va fi… declasificat „cazul” celui care a marcat, în sezonul 2012-2013, 22 de goluri pentru Petrolul şi a contribuit din plin la câştigarea trofeului Cupa României-Timişoreana şi la ocuparea locului al treilea în ierarhia campionatului Ligii I. În prezent, totul este încă în ceaţă!