Conducerea Petrolului a cerut FRF-ului să amâne meciul de la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul. Doi juniori ai găzarilor, Ianis Stoica și Mario Bratu, vor bifa în aceeași zi a doua partidă amicală contra Slovaciei

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolului a cerut FRF-ului să amâne meciul de la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul. Doi juniori ai găzarilor, Ianis Stoica și Mario Bratu, vor bifa în aceeași zi a doua partidă amicală contra Slovaciei

Așa cum era de așteptat, după o consultare cu antrenorul principal al FC Petrolul Ploiești, Flavius Stoican, președintele executiv al clubului găzarilor, Marius Stan, a înaintat o adresă la Federația Română de Fotbal prin care a solicitat, potrivit regulamentului, a se dispune amânarea confruntării de la Turnu Măgurele, cu echipa locală Turris Oltul, programată în etapa a XIV-a, pe data de 24 octombrie 2019, de la ora 18.00. Astfel, de joia viitoare, și Petrolul se va adăuga pe lista formațiilor cu cel puțin două partide amânate până luna viitoare. Reamintesc că, în afară de disputa de la Turris Turnu Măgurele, trupei găzarilor i s-a mai decalat, la cererea FRF, înaintea meciului unui lot național, o partidă, cea de acasă cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Solicitarea amânării jocului de la Turnu Măgurele este absolut firească, deoarece în aceeași zi are loc și revanșa „dublei” României „U 18” cu echipa similară a Slovaciei, selecționerul Dan Oprescu convocându-i la Centrul Național de Fotbal de la Buftea  – de sâmbătă seară, pe 19 octombrie, ulterior duelului de acasă în compania Concordiei Chiajna – și pe tinerii petroliști Ianis Stoica și, în premieră absolută la o echipă națională, Mario Bratu. Cei doi sunt cei mai folosiți de către Stoican la categoria „U 20”, în campionatul Ligii a II-a.

Cum FRF prevede că, pentru două absențe din lot de acest gen, clubul respectiv poate cere amânarea unui joc, Stan a profitat și a cerut pe loc decalarea. O decizie foarte bună atât a lui, cât și a lui Flavius Stoican, ținând cont că Turris este liderul la zi al L2 și, totodată, o echipă imbatabilă pe teren propriu. La ceva poziții distanță de cele promovabile, Raul Avram și coechipierii săi aveau nevoie de un rezultat bun contra Turrisului, mai greu de obținut însă numai cu „U 20” defensivi, precum Valentin Țicu sau Antoniu Manolache, și ei foști internaționali de juniori, sau Robert-Daniel Enache.

Foto: www.teresport.ro și www.fcpetrolul.ro