Conducerea Petrolului a păstrat, deocamdată, 19 jucători din lotul folosit din vară și până s-a intrat în vacanța de iarnă. Vor mai pleca dintre ei?

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolului a păstrat, deocamdată, 19 jucători din lotul folosit din vară și până s-a intrat în vacanța de iarnă. Vor mai pleca dintre ei?

Ieri, 8 ianuarie, la reluarea pregătirilor pentru ultima parte a sezonului fotbalistic în curs, pe terenul foarte bun al arenei Ilie Oană, o adevărată bijuterie pentru luna ianuarie, au pătruns 18 dintre jucătorii care au combătut în turul ediției 2018-2019, plus cele două etape din retur, în echipamentul galben-albastru. Un al 19-lea păstrat în efectivul actual, Paul Antoche, este așteptat să ajungă mâine, 10 ianuarie, la Ploiești, la finele unei excursii în Asia, în fapt „luna de miere” oferită soției sale după căsătoria lor din vară.

Chiar dacă la primul antrenament au mai fost prezenți și șase juniori din propriul centru de profil, apariția lor se înscrie pe linia unei obișnuințe a tuturor cluburilor de fotbal din România și poate și din lume. Când, la 15-16-17 ani, ești chemat la reuniri, fie iarna, fie vara, dar nu ajungi și în cantonamentul care urmează, e greu să se pronunțe cineva asupra viitorului! Totuși, în afara lui Mario Bratu, care este deja mai cunoscut, a atras atenția și fizicul portarului Alexandru Radu (foto sus, primul din stânga), la vârsta de numai 15 ani. Dacă are și talent, va avea și viitor, fără doar și poate! Altfel, și cu asta am terminat comentariile despre capitolul „juniori”, cine este super-valoare la 16 ani – așa cum era Gheorghe Hagi, atunci când l-am văzut pe vechiul stadion ploieștean cum „înșira” adversarii de la… Petrolul, în echipamentul alb al Farului! – intră direct în primul „11”. Însă, nu pentru că antrenorul ar fi obligat să bage un jucător numai să acopere „categoria”!

În acest moment, dintre cei 19 echipieri vechi, să le zic așa, ai trupei găzarilor, șapte sunt „U 21”, dintre care se spune că fundașul dreapta internațional Andrei Rus va fi direcționat spre o altă echipă, posibil SCM Gloria Buzău, după ce a bifat turul la CS Afumați, tot în Liga a III-a. Ar rămâne, deci, șase, plus nou-veniții Ianoș Brînză și Florin Borța, și ei internaționali la categoria lor de vârstă; primul al Republicii Moldova, iar cel de-al doilea – al României. Interesant este că, deși nu vor mai fi toți în lot, când se va relua competiția, Petrolul are sub contract nu mai puțin de trei fundași de bandă dreaptă „U21”: Olaru, Borța și Rus!

Potrivit prezentării în stil occidental, vocal și în scris, a fotbaliștilor vechi – nota 10 pentru acest aspect! -, cei prezenți la reunire au fost: Mirel Bolboașă (portar, 29 de ani), Tordai Arpad (portar, 21 de ani), Alberto Olaru (fundaș dreapta, 20 de ani), Andrei Rus (fundaș dreapta, 18 ani), Alexandru Țigănașu (fundaș stânga, 28 de ani), Florin Plămadă (fundaș central, 26 de ani), Lucian Cazan (fundaș central, 29 de ani), Valentin Țicu (fundaș central, 18 ani), Mihai Velisar (fundaș stânga, 19 ani), Sebastian Ghinga (mijlocaș central, 31 de ani), Laurențiu Marinescu (mijlocaș ofensiv, 34 de ani), Marius Chindriș (mijlocaș central, 27 de ani), Claudiu Herea (mijlocaș ofensiv, 28 de ani), Nini Popescu (mijlocaș de bandă, 24 de ani), Saim Alexandru Tudor (mijlocaș de bandă, 19 ani), Cătălin Ștefănescu (mijlocaș de bandă, 24 de ani), Robert Grecu (mijlocaș de bandă, 20 de ani), Sergiu Arnăutu (atacant, 28 de ani), alături de care s-au antrenat și juniorii Alexandru Radu  (15 ani), Fabian Sotir (16 ani), Daniel Enache (16 ani), Mihai Constantinescu (16 ani), Mario Bratu (16 ani) și Antonio Ristea (17 ani). Desigur, pe gazon au mai fost și noutățile, anunțate ieri de www.gazetaph.ro.

Astăzi, 9 ianuarie, lotul actual al Petrolului a făcut vizita de specialitate la Institutul Național de Medicină Sportivă București, toți echipierii trecând-o cu bine, fapt care va permite purcederea la semnarea contractelor achizițiilor, începând mâine, 10 ianuarie. Astfel încât, grecul Chrysovalantis Kozoronis urmează a-și pune apostila pe un agajament întins pe un an și jumătate, iar Bogdan Rusu – pe altul, până la vară, posibil cu opțiune de prelungire, el reziliindu-și contractul cu FC Hermannstadt Sibiu. Despre cei „U 21”, nou-veniți, am scris ieri ce angajamente vor semna. Evident, noutățile nu se vor termina acum, ci vor mai fi până la plecarea în Turcia, pentru cantonamentul programat în perioada 28 ianuarie-9 februarie. Până atunci, vor fi doar antrenamente de încărcare, așa cum se zice în limbajul fotbalistic, cele care vor avea loc pe arenele de la Brazi, Strejnicu sau Valea Călugărească, iar în caz de ninsori – și la terenurile cu iarbă artificială de la Parcul Municipal Vest.

Foto: www.fcpetrolul.ro