Conducerea Petrolului a și început curățenia de iarnă. S-au reziliat două contracte. Urmează mai multe!

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolului a și început curățenia de iarnă. S-au reziliat două contracte. Urmează mai multe!

Așa cum era de așteptat, la FC Petrolul Ploiești a început curățenia de iarnă. Mai puțin, poate, de așteptat a fost viteza de reacție imediată aproape a conducerii clubului găzarilor, cea care a și reziliat amiabil două contracte, interesant fiind că este vorba despre jucători ce-au bifat puțin peste 50% din partidele bifate în campionat.

Mijlocașii Cristian Danci, cel care semnase pe 25 iunie 2018, și Antonio Cruceru, devenit „lup” cu acte în regulă patru zile mai târziu – cei despre care se specula că ar fi fost aduși, în vară, la Petrolul, la recomandarea fostului antrenor principal Leo Grozavu și, respectiv, a ex-secundului său, totodată urmașul pe bancă al lui Octavian Grigore, adică fostul stelist Mugurel Cornățeanu – au plecat definitiv de la Ploiești. Iar asta după ce s-au scurs doar trei zile de la intrarea oficială în vacanță a „lupilor”. Potrivit siteului www.fcpetrolul.ro, cel care a anunțat oficial, astăzi, rezilierea angajamentelor lui Danci și Cruceru, cel dintâi a bifat 11 meciuri în galben și albastru, iar cel de-al doilea, cu unul mai mult, el putându-se lăuda și cu o frumoasă reușită, prima din meciul de acasă cu Luceafărul Oradea, scor final: 6-2 pentru Petrolul. Dacă fostul prim-divizionar pe la câteva echipe a jucat sporadic, mai puțin fiind introdus ca titular, fotbalistul detașat de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi devenise om de bază odată cu instalarea ca antrenor principal interimar a mentorului său, Cornățeanu, dar numai pentru două confruntării, e drept, cele adjudecate la Ghermănești, cu Sportul Snagov, respectiv pe arena Ilie Oană, cu CS Balotești.

Însă, se zvonește că numărul echipierilor care vor fi reziliați în vacanța de iarnă va fi unul mai mare, deja părând că doi dintre cei trei apărători ai buturilor Petrolului (unul dintre ei semnat odată cu… Antonio Cruceru!) nu mai au siguranța că vor continua activitatea la Ploiești și în 2019. Altfel, conform uzanțelor, pentru fiecare jucător de care clubul se desparte acum sau ceva mai târziu va fi adus în loc, obligatoriu, un altul. Pe logică simplă, odată cu plecarea lui Cristi Danci și Antonio Cruceru, este de presupus că s-au asigurat deja semnăturile a doi fotbaliști noi, rămânând de văzut cine sunt aceștia și, mai ales, când vor fi anunțați oficial. Una peste alta, la FC Petrolul, se anunță o iarnă… fierbinte!

Foto: www.fcpetrolul.ro