Conducerea Petrolului i-a reziliat contractul portarului Georgi Kitanov. Bulgarul a renunțat la plata salariului pe luna iunie! A semnat, în schimb, moldoveanul de peste Prut, Nicolai Cebotari, internațional al țării vecine

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolului i-a reziliat contractul portarului Georgi Kitanov. Bulgarul a renunțat la plata salariului pe luna iunie! A semnat, în schimb, moldoveanul de peste Prut, Nicolai Cebotari, internațional al țării vecine

Odată cu terminarea fazei play-out-ului din Liga a II-a, la fotbal, una în care Petrolul Ploiești a terminat prima în ierarhia Grupei B, cu un punct în fața merituoasei foste semifinaliste ale actualei ediții a Cupei României, echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a (re)început munca la foc continuu a conducerii administrative a clubului găzarilor în vederea alegerii și, ulterior, a instalării unui nou staff tehnic. Anunțat fiind, de la bun început, cel care a terminat sezonul a avut totuși titulatura de interimar. Un fapt care a condus la supoziția că, din campionatul următor, echipa „lupilor” va fi condusă de pe margine de către un alt antrenor principal. Cel care își va aduce propriii colaboratori. Nu este exclus însă a fi impuși ca secunzi, ceva absolut normal, și unii dintre cei existenți acum în club. Totodată, se poate deduce lesne că, odată cu rezilierea sau finalul unor contracte, va veni rândul înlocuirii celor deja plecați, destui dintre cei din urmă fiind la final de angajament.

În acest moment, după ce miercuri, Georgi Kitanov, portarul bulgar al „galben-albaștrilor” din ediția trecută de campionat, a acceptat întreruperea de contract, fără a mai încasa, voit, salariul pentru luna viitoare – trecute fiind deja perioadele în care rezilierile se făceau în schimbul a două-trei salarii compensatorii, acum plecându-se chiar cu lunile rămase neachitate integral! – și a deschis drumul, vorba vine, moldoveanului de peste Prut dintre buturi, Nicolai Cebotari. Mai exact, pentru a semna un nou acord oficial cu Petrolul, de data aceasta întins pe două sezoane. Dar munca lui Costel Lazăr, președintele executiv al clubului găzarilor, abia începe, să zic așa. Astfel, dacă poarta este ofertantă, în afara mai sus-amintitului Cebotari vor reveni tinerii Alexandru Radu (împrumutat la CSO Plopeni, născut 2003) și Flaviu Bodea (detașat la Someșul Dej, născut tot 2003), ambii fiind „under”, iar cu Raul Avram sunt discuții referitoare la prelungirea contractului scadent pe 30 iunie 2021, în rest mai sunt sub angajamente în vigoare și Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Viorel Lică, Marian Huja, Adrian Nicolae („under”), Valentin Țicu, Silviu Pană, Alexandru Saim Tudor, Armando Vajushi, Serge Ekollo, Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Cristian Licsandru (ultimii trei sunt „under”), Sory Diarra, Andrei Rus (revenit după împrumutul la Dunărea Călărași), Dacian Dunca și Rareș Simionescu (ultimii doi, „underi”, fiind împrumutați la CSO Plopeni), Robert Enache (în recuperare după operația la menisc și ligamente, de anul trecut) și Vlad Bogdan (tot „under”).

O situație specială o are polivalentul columbian Jhon Steven Mondragón Dosman, căruia i s-a permis deja să părăsească România, pentru a merge în țara lui, deoarece a primit o mare lovitură, fiindu-i posibil clonat cardul, din care i s-au scos 40.000 de euro, toți banii avuți acolo de el!!! Însă, sud-americanul și-a dat deja acordul pentru a continua la Petrolul, urmând ca, atunci când va reveni la Ploiești să semneze noul contract. În schimb, încă sunt negocieri pentru prelungirea angajamentelor cu Pol Roigé Rodríguez, căpitanul trupei „lupilor” fiind plecat în Spania încă dinaintea ultimei partide oficiale, cu Aerostar Bacău, pentru a-i fi alături soției sale, însărcinate, înaintea unei intervenții chirurgicale, care a fost și decalată câteva zile, și Bart Meijers. În privința lui Mondragón, de subliniat că acesta a acceptat să mai rămână la Petrolul chiar și în condițiile unei reduceri a sumei din angajamentul avut în sezonul trecut! Dacă Roigé Rodríguez va dori să rămână acasă alături de soție și copilul lor, iar Meijers nu va semna prelungirea de contract, atunci ei li se vor alătura lui Nir Lax, Amidu Salifu, Georgi Kitanov, Joeri Poelmans (a semnat cu KSK Lierse Kempenzonen, locul 7 în eșalonul secund din Belgia), Sergiu Arnăutu (încheiere împrumut de la Concordia Chiajna), Antoniu Manolache, Vlad Mitrea (încheiere împrumut de la Sepsi Sfântu Gheorghe) și Romario Moise (încheiere împrumut de la Astra Giurgiu), cei care nu vor mai fi la Petrolul și în campionatul următor. Urmează a se mai vedea, în curând, și dacă se va continua cu Vasile Buhăescu și Valentin Balint, și ei aflați la final de contract cu ploieștenii.

Pe lista eventualilor transferuri noi se află destule nume, dintre care se va alege un anumit număr, mai mic, evident, decât al celor trecuți acolo. Două dintre acestea vor fi – cum a notat deja un blogger care a „furat startul”, glumind puțin! – cele ale atacantului Marius Coman, de la Fotbal Comuna Recea, un marcator înnăscut al eșalonului secund, și mijlocașului Darius Buia (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), autorul deschiderii scorului, aseară, în returul semifinalei disputate, acasă, de echipa lui cu formația de pe locul al treilea din ierarhia la zi a play-off-ului Ligii 1, CSU Craiova. Două achiziții care ar fi pe tipicul celor care susțin că nu se poate promova în primul eșalon cu lot de… primul eșalon, ci musai cu unul de-al doilea! De altfel, tocmai astfel se și ghidează campania de transferuri pentru ediția 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a. Merită însă încercarea, dacă cu efective de L1 – sau aproape de L1 – s-a ratat de trei ori promovarea!

În altă ordine de idei, după eșecul de la Strejnicu, din meciul amical cu Hușana Huși, o echipă din L3 (Seria 1) care a oferit o replică excelentă unui Petrolul în… vacanță, impunându-se astfel cu scorul de 3-2, vineri, 14 mai, de la ora 11.00, nu se va mai combate cu Metalul Buzău (Liga a III-a, Seria 4), vecinii de la Est anunțând totuși din timp că nu vor mai putea onora amicalul. Înlocuitoarea buzoienilor va fi tot o divizionară C di8n Seria a IV-a, CS Tunari, condusă de pe margine de către un fost petrolist, Ștefan Odoroabă. Săptămâna viitoare, oponenta de la ultimul test va fi aleasă în curând, zvonindu-se deja că ar fi CS Blejoi (L3, Seria 5), dar nu e nimic încă bătut în cuie. Moldovenii de la Ceahlăul Piatra Neamț au declinat până la urmă invitația ploieștenilor pentru un meci amical. De subliniat că, deși prevăzute a avea loc pe arena Ilie Oană, toate cele trei amicaluri cu divizionare C au avut sau vor avea loc altundeva, iar asta datorită faptului că gazonul de la „Ilie Oană” suportă, în aceste zile, operațiuni de îmbunătățire a gazonului, în vederea finalei Cupei României, din 22 mai, opunând-o Astrei pe CSU Craiova. Altfel, de notat că astăzi, 13 mai, are loc Adunarea Generală a Asociaților de la ACS Petrolul ’52, urmând să revin cu amănunte de la această ședință. În ceea ce privește ultimele trei meciuri-test, cele disputate în condiții speciale, cu siguranță că merită explicații la finalul tuturor.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ și Cristi STAVRI)