Conducerea Petrolului l-a convins pe Cosmin Lambru să plece de la Petrolul. Atacantul a acceptat detașarea la CS Blejoi

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolului l-a convins pe Cosmin Lambru să plece de la Petrolul. Atacantul a acceptat detașarea la CS Blejoi

Solicitat de conducerea Petrolului, în dimineața meciului oficial cu Pandurii Târgu Jiu, din etapa a III-a a campionatului Ligii a II-a, să accepte rezilierea amiabilă a contractului întins până în vara anului 2022, atacantul Cosmin Lambru a refuzat oferta președintelui executiv al clubului găzarilor, preferând să se antreneze de luni, 20 august 2018, pe arena Vega, împreună cu alt coechipier al lui aflat în aceeași situație, Jean Prunescu, și cu juniorii „A”, antrenați de fosta mare glorie Gheorghe Liliac.

Cosmin Lambru nu a rezistat acolo însă decât aproape două săptămâni și astăzi, 31 august, a cedat, acceptând o altă cerere a șefilor, adică un împrumut la o altă echipă. Este vorba, de fapt, despre o fostă formație a lui, campioana en-titre a Ligii a Prahova, CS Blejoi. E o revenire acolo, după ce a bifat la Blejoi sezonul 2016-2017 al campionatului Ligii a IV-a. Cum tânărul fotbalist, care va împlini 20 de ani la finele lunii noiembrie, din acest an, și-a deteriorat, în cantonamentul din Slovenia, proteza de la brațul stâng, conducerea Petrolului s-a obligat în scris, printr-un addendum la contract, să-i achite, până pe data de 5 septembrie, cuanutumul asigurării încheiate de altfel de către toți componenții din lot, una cifrată la 10.000 de lei noi. Astfel încât, singurul fotbalist de care conducerea Petrolului vrea să mai scape acum, tarnsferându-se de curând trei jucători noi, Jeroen Lumu, Laurențiu Marinescu și Cătălin Ștefănescu, urmând posibil a veni și Gabriel Bosoi, este Jean Prunescu. Acesta a rămas ferm pe poziții, mai precis continuând să se antreneze cu juniorii și dând dovadă astfel de caracter!

CS Blejoi l-a legitimat deja pe Lambru și astfel, fiind pregătit, poate debuta sâmbătă, 1 septembrie, ora 17.00, în deplasarea de la CS Păulești, un fel de derbi al rundei din week-end al întrecerilor din Liga A Prahova. De subliniat că, prezent într-o emisiune locală de sport, acum câteva zile, emisiune transmisă pe internet, de-acum fostul antrenor al lui Cosmin Lambru, Leo Grozavu, și-a exteriorizat mirarea – ca să nu zic mai mult! – că un jucător de vârsta acestuia (19 ani) a preferat să rămână la club, antrenându-se la „Vega”, în loc să plece, neînțelegând că nu mai e dorit la Petrolul. „A zis că vrea să joace neapărat la Petrolul, dar așa și eu voiam la Barcelona, dar se putea?” – s-a întrebat retoric tehnicianul, în emisiune. Pesemne că atacantul a luat aminte de spusele alui Grozavu și i-a urmat „sfatul”, acceptând destul de repede să fie împrumutat un sezon, la CS Blejoi, la terminarea căruia va deveni liber de contract. Astfel, s-a închis cercul unui transfer al lui Cosmin Lambru, de la Petrolul la CS Blejoi, de la CS Blejoi la Petrolul și, sigur pentru ultima oară, de la Petrolul la Blejoi!

Foto: www.theguardian.com și Iulian-Vasile SECĂREANU