Conducerea Petrolului l-a vândut și pe Hamza Younes!!! Cu acordul antrenorului

Redactia -

Conducerea Petrolului l-a vândut și pe Hamza Younes!!! Cu acordul antrenorului

De duminică, 26 ianuarie 2014, golgheterul Hamza Younes (foto, urmărit de steliștii Iasmin Latovlevici și Lukasz Szukala; www.gsp.ro) a devenit istorie pentru SC FC Petrolul Ploiești. Așa cum s-a tot zvonit în ultima vreme, conducerea clubului – cu acordul antrenorului principal Cosmin Contra, vezi decarațiile acestuia de după meciul amical cu Sturm Graz! –  a acceptat oferta clubului bulgar de la mijlocul ierarhiei primei ligi din țara vecină de la sud, Botev Plovdiv. Siteul www.digisport.ro, care a oferit, în exclusivitate, informația că Younes a plecat, astăzi, de dimineață, din hotelul IC Santai, de la Belek, după ce și-a luat la revedere de la de-acum foștii săi coechipieri, notează că tranzacția s-a făcut pentru suma de 750.000 de euro, deși atacantul tunisian are o cotă de peste 2 milioane de euro, pe www.transfermarkt.de, și mai avea un contract de încă 18 luni cu clubul găzarilor. Se mai scrie și că Hamza va încasa lunar, de la Botev, 20.000 de euro, mai mult decât dublul salariului avut la Ploiești. Acum, va urma un alt transfer, tehnicianul „lupilor” promițând așa ceva, tot după amicalul cu Sturm.

Principalul marcator al Petrolului, în tur, deși a lipsit trei luni de pe gazon, din cauza accidentării serioase din manșa a doua a play-off-ului Europa League, cu Swansea, de pe arena Ilie Oană, va fi coleg de echipă din nou cu Ferebory Dore și Alexandru Benga, dar se va întâlni în Bulgaria și cu foștii dinamoviști Srdjan Luchin și Alexandru Curtean. Plovdivul a devenit astfel un El Dorado al fotbaliștilor din primul eșalon al României!

În ultimele sale declarații oferite televiziunilor DolceSport și DigiSport, Hamza Younes a recunoscut că-și dorea o renegociere a salariului de la Petrolul, dar a lăsat și să se înțeleagă că nu era foarte convins să plece de aici, dacă nu ar fi simțit că nu prea mai era dorit. Bref, cu Adrian Mutu, Ianis Zicu, posiibil Gerson Guimaraes Ferreira Junior și cine o veni în locul celui plecat azi, dar fără Benga, Dore și Younes, conducerea SC FC Petrolul ar trebui urgent să-și reevalueze obiectivul foarte îndrăzneț, eventul, o reeditare a clasării pe ultima treaptă a podiumului fiind un țel mai realist, ca și o ieșire onorabilă din semifinalele Cupei României-Timișoreana, Firesc, pentru că nu așa se întărește un efectiv. Satisfacției de la achiziționarea foștilor internaționali români i-a urmat mâhnirea suporterilor cu prilejul vânzării unor fotbaliști utili atingerii obiectivului stabilit! Și în special cea a lui Hamza. Ce sărbătoare o fi, acum, prin „Ghencea” și „9 Mai”!