Conducerea Petrolului mai aduce un mijlocaș central. Vine de la Dunărea Călărași și a jucat și în Islanda

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolului mai aduce un mijlocaș central. Vine de la Dunărea Călărași și a jucat și în Islanda

Așa cum era de așteptat, după ce a renunțat la foarte mulți jucători din lotul folosit în turul și în cele două etape din returul ediției 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a, conducerea echipei FC Petrolul Ploiești (locul 3, în acest moment, în ierarhie) și-a îndreptat atenția din nou asupra aducerii unor fotbaliști care să-i substituie pe cei plecați. Prin rezilierea amiabilă a contractelor lui Cristian Danci și Antonio Cruceru, plus eventualitatea de a-l împrumuta la o altă formație pe Paul Antoche, dacă acesta va și accepta detașarea, era firesc ca președintele executiv Cristi Vlad să se orienteze către un jucător care poate să acopere acest post, împreună cu grecul Chrysovalantis Kozoronis.

Se aude astfel că fostul mijlocaș defensiv al Dunării Călărași, Cristian Nicușor Pușcaș (foto la titlu, în dreapta, alături de fostu-i coechipier de la Dunărea, Cătălin Țâră; 25 de ani, 1,88 metri), ar fi și semnat deja un contract cu FC Petrolul, urmând a fi anunțat oficial în cel mai scurt timp. El va face parte astfel din lotul care va pleca luni, 28 ianuarie 2019, la Lara, în Turcia, pentru un cantonament de pregătire și jocuri-test. Este posibil ca Pușcaș (foto, în text, la un antrenament al Stelei, între Ionuț Năstăsie și Gabriel Iancu) să fie văzut pe terenul sintetic de la Parcul Municipal Vest, sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 11.00, în primul meci amical din acest an al „lupilor”, cel cu Petrolistul Boldești.

Cristi Pușcaș, un mijlocaș longilin, cu o foarte bună de lovitură de cap și putând activa box to box, cum se mai zice în fotbal, este și un bun realizator. El poate evolua și ca fundaș central, post pe care a mai fost folosit la Dunărea Călărași, anul trecut, în Liga 1. A mai bifat partide în trupa „U 21” a Stelei, făcând parte și din lotul de seniori al „roș-albaștrilor”, a trecut pe la Gloria Buzău, FC Clinceni, Academica Argeș, mutată la Clinceni, Metalul Reșița și KF Fjardabiggd, în eșalonul secund din Islanda, acolo de unde a fost adus la Dunărea Călărași, pe 28 ianuarie 2017, fiindu-i reziliat amiabil angajamentul, la 1 ianuarie 2019. Are acum o cotă de 300.000 de euro pe www.transfermarkt.de, cea mai mai mare a lui de până acum fiind cu 50.000 de euro în plus. În vara lui 2015, a fost în probe la Rapid, a fost folosit în toate meciurile amicale de-atunci, a punctat de două ori, însă nu i s-a pus în față apoi, surprinzător, și un contract. Așa cum spun că ar fi meritat cei care l-au văzut jucând atunci.

De remarcat că Pușcaș, care ar fi un foarte bun transfer pentru FC Petrolul, a bifat și două selecții la echipa națională „U 19” a României, fără a marca vreun gol. Până în prezent, are în CV 134 de partide, cele mai multe, 112, în eșalonul secund autohton, iar alte 12 au fost prinse pe prima scenă, cu un total de 979 minute. A marcat 16 goluri în Liga a II-a și are o reușită și în Islanda, ca și două pase de gol, tot în L2. Se laudă cu 9.080 minute adunate în carieră.

Foto: www.liga2.ro, www.arenamedia.ro și www.1923.ro