Conducerea Petrolulului încearcă – și reușește – să mai renunțe la… presupuse mize mari. Pariu al antrenorului, Neziri a fost „aruncat peste bord”!

Dragos Trestioreanu -

Conducerea Petrolulului încearcă – și reușește – să mai renunțe la… presupuse mize mari. Pariu al antrenorului, Neziri a fost „aruncat peste bord”!

Aflat la a doua experiență în România – care avea să se dovedească tot una de scurtă durată – după ce fusese la FC Botoșani, mijlocașul de bandă germano-albanez Mërgim Neziri a cerut, după meciul cu Aerostar Bacău, de vineri, 28 septembrie 2018, să fie eliberat de angajamentul semnat în vară, la începutul lunii iulie 2018, cu FC Petrolul Ploiești, unul întins pe perioada actualei ediții de campionat a Ligii a II-a. Cum i s-a aprobat solicitarea, s-a putut semna, de comun acord, întreruperea legăturii contractuale, aceasta fiind precizarea președintelui executiv Cristi Vlad. Se zvonea, pe la momentul pregătirilor din Slovenia, că Neziri ar fi fost pariul noului antrenor principal de-atunci al „lupilor”, Leo Grozavu, cel care îl mai avusese sub comandă, dar nu a fost să fie, jucătorul plecând deja acasă, în Germania.

Adus de la FC Botoșani împreună cu brazilianul, tot mijlocaș de bandă, Jean Theodoro Sobrinho, neamțul părea o achiziție bună, după ce fusese văzut live și de către suporterii Petrolului, la primul jos-test, cel de la Strejnicu, din vară, câștigat cu 2-0 în dauna viitoarei, pe-atunci, colege de eșalon, CS Balotești. Folosit în banda stângă, chiar și ca fundaș, ulterior, a părut că lui Mërgim Neziri nu i s-a putut găsi locul într-o echipă plină de autohtoni având în CV multe meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, unii care trebuiau să joace, fiindcă altfel nu ar fi venit în eșalonul secund!

Iar atunci când nu prea joci sau ești pus s-o faci ca… fundaș dreapta în primul meci pierdut din acest sezon și uniculm în care ai fost integralist, este absolut firesc să nu-ți mai intri în mână, chiar dacă ai fi avut un feedback bun, refuzând să cred că, de la Botoșani, a fost transferat un… jucător la număr. Al doilea, de fapt, după Sobrinho, și sud-americanul semnând rezilierea destul de repede, zicându-se că din motive medicale, deși el combate acum în liga a doua din țara natală a sa. Posibil, e adevărat, și pe semnătură!

Interesant este că – cu siguranță nepreaștiind ce brand mare este Petrolul – Neziri nu a mai avut răbdare să stea la Ploiești, refuzând să lupte, cum o face Jean Prunescu, pentru a fi luat în considerare, eventual, măcar pe viitor. Totuși, Mërgim a prins și o perioadă delicată, conducerea găzarilor  ocupându-se intens de… subțierea lotului, din punct de vedere numeric, sperându-se a se ajunge rapid undeva pe la 25 de fotbaliști, dintre care trei să fie portari. Iar pentru asta, probabil că tot de comun acord, conducere administrativă și conducere tehnică, a fost nevoie ca germano-albanezul să fie – popular vorbind – „aruncat peste bord”. Fiind urmărit foarte puțin la lucru, nu se va ști niciodată… ce-am avut și ce-am pierdut! Până una-alta însă, staff-urile se bucură că tinerii Adrian Nicolae și Valentin Țicu par a deveni oameni de bază la echipele naționale „U 16”, respectiv „U 19”!

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.fcbotosani.ro și www.frf.ro (în penultima poză de jos, Adrian Nicolae, pe rândul de sus, cu numărul 5 pe tricou, iar în ultima de jos, Valentin Țicu, cu numărul 16 pe șort)