Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi-a dat demisia in corpore

Daniel Dimache -

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi-a dat demisia in corpore

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a demisionat după neregulile descoperite de ministrul Sănătaţii, Sorina Pintea, în unitatea spitalicească, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, solicitând, de asemenea, demisiile de onoare membrilor conducerii Spitalului.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de managerul spitalului, Niculescu Marius, este vorba despre demisia sa şi a altor doi directori, care au cerut încetarea contractului de administrare. Managerul recunoaşte că probleme sesizatea de Pintea sunt „reale şi corecte„.

Spitalul Judetean de Urgenţă Ploieşti, prin reprezentantul legal, Manager Ec. Niculescu Marius prezint public scuze d-nei ministru Pintea Sorina cu privire la titlurile neadevărate şi distorsionate prezentate în spaţiul public de unele publicaţii media.

Opinia mea personala este că neconformitatile precizate de dna ministru sunt reale si corecte, având în vedere standardele de calitate pe care Spitalul Public trebuie să le îndeplinească la furnizarea serviciilor medicale”, se arată în comunicatul de presă.

Niculescu mai precizeaza că „opinia medicilor şefi secţii şi d-nului dr. Albu este justificată, prin prisma îmbunătăţirilor semnificative care au fost realizate pe secţiile Cardiologie, Chirurgie I, faţă de condiţiile în care au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea înainte de aceste modernizări şi dotări”.

Potrivit comunicatului, atât directorul de îngrijri medicale, cât şi cel medical şi-au dat demisiile, acestea fiind aprobate. Directorul financiar-contabil a cerut concediu de odihnă, însă solicitarea i-a fost refuzată:

„Directorul medical a solicitat încetarea contractului de administrare începând cu data de 8.04.2019, cerere aprobată de managerul unităţii. Directorul financiar-contabil a solicitat începând cu data de 3.04.2019 concediu de odihnă, ce nu a fost aprobat de managerul unităţii, având în vedere necesitatea instituţiei de efectuare a operaţiunilor financiar-contabile. Directorul de îngrijiri medicale a solicitat încetarea contractului de administrare începând cu data de 8.04.2019, cerere aprobată de managerul unităţii”.

De asemenea, managerul spitalului, ec. Marius Niculescu, a înaintat către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova solicitarea de încetare a contractului de management.

Colegiul Medicilor Prahova a precizat, la rându-i, într-un comunicat de presă, că este alături de membrii săi, medici în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în încercarea lor de a rezolva deficienţele organizatorice existente la nivelul unităţii, prin memoriul adresat conducerii Consiliului Judeţean.

2019-04-05-comunicat-de-presa-demisie-colectiva