Conducătorii de la Fortuna și CSM – de la extaz la agonie și retur

Redactia -

Conducătorii de la Fortuna și CSM – de la extaz la agonie și retur

Așa cum a evoluat scorul în derbiul Câmpinei din Liga a III-a de fotbal, numai patron și oficial să nu fi fost la FC Fortuna Poiana și CSM! Plasați la distanță unii de alții, în tribuna oficială, Radu Călin, Virgil Munteanu, respectiv Adrian Nistoroiu și Virgil Guran, au trecut prin toate stările sufletești posibile, zbuciumându-se ca și cei doi antrenori ai combatantelor, Laurențiu Diniță și Valentin Sinescu. Dacă la pauză, scorul fiind favorabil echipei lor, Nistoroiu și Guran erau destinși, în schimb, Călin și Munteanu s-au dus glonț la vestiare, acolo de unde a mai revenit doar cel de-al doilea. „Domnul Radu Călin a avut emoții și a rămas în zona cabinelor, în repriza secundă” – a recunoscut, la finalul meciului, președintele grupării din Poiana Câmpina. Dar nici domnia sa nu a rezistat în spațiul oficial până la sfârșitul partidei, păr[sindu-l mai devreme. „Am avut nevoie de pastile să mă mai liniștesc” – a spus el, semnele emoțiilor fiindu-i încă întipărite pe chip, atunci. „Știu că avem echipa schimbată în proporție de trei sferturi față de sezonul trecut, deci, cu atât mai mult mă bucur de victorie, dar și de succesul celor de la Titu, la Chindia, care ne-a ajutat mult, acum”, a încheiat Virgil Munteanu. Mai calm, a putut discuta cu tehnicianul Diniță, făcând „rezumatul” derbiului, în zona vestiarelor (foto sus; Alexandru NECULAI). Revenindu-și din spaima unei eventuale pierderi, acasă, a unui meci important, Radu Călin a apărut destins, după joc, primind cu un zâmbet discret felicitările celor apropiați.

Valentin_Sinescu_si_Virgil_Guran_sandu_neculaiCunoscut drept un antrenor politicos și amabil, deschis dialogului cu reprezentanții mass-media, antrenorul oaspeților, Valentin Sinescu, părea să evite orice întrebări, plimbându-se ca un leu în cușcă, în spatele gardului care separă cabinele de restul arenei. De fapt, îl aștepta pe unul dintre finanțatorii CSM-ului, Virgil Guran, iar o dată cu apariția acestuia, s-a îndreptat glonț pentru a-i spune ceva (foto mijloc; Alexandru NECULAI), trecând ca o nălucă printre jurnaliști. După primele cuvinte ale lui Sinescu, omul de afaceri câmpinean s-a încruntat, semn că era vorba despre ceva foarte serios, probabil mari nemulțumiri ale fostului șef al staff-ului tehnic de la Astra Giurgiu! De altfel, imediat după ce Fortuna a marcat, în prelungiri, golul victoriei, antrenorul CSM-ului și-a scos telefonul mobil și a lăsat impresia că i-ar da un SMS cuiva! După încheierea conversației cu Virgil Guran, Sinescu s-a întors la vestiare, fără a mai discuta cu altcineva. Ce l-o mai fi supărat atât de tare, în afară de, firește, eșecul din finalul partidei?

11_metri_ratat_Vali_Munteanu_sandu_neculaiUn moment care i-a pus la încercare pe oficialii ambelor combatante din derbiul Câmpinei a fost cel din minutul 67, atunci când Decebal Nae a fost eliminat pentru cumul de cartonașe, primite practic în două faze consecutive petrecute la preț de câteva secunde una de alta, hențul din careu al vârfului de atac fiind urmat de o lovitură de pedeapsă pentru Fortuna. A fost clipa în care cei de la CSM s-au luat cu mâinile de cap, iar omologii lor savurau momentul. După alte doar câteva secunde, situația s-a inversat, Valentin Munteanu ratând penaltiul, la scorul de 1-2 (foto jos; Alexandru NECULAI)! Dar totul e bine când se termină cu bine, după ultimul fluier, Munteanu fiind îmbărbat de către toți coechipierii săi. Dacă se termina 2-2, oare s-ar fi întâmplat la fel? Altfel, se poate spune că Laurențiu Diniță a venit cu norocul la Fortuna, cu el în tribună câștigându-se meciul de pe teren propriu cu ACS Urban Titu, apoi, cu el pe bancă – disputa de la nou-promovata FC Păpăuți și, acum, derbiul Câmpinei. Coroborată cu înfrângerea din etapa precedentă a uneia dintre contracandidatele la promovare, SCM Argeșul Pitești, la Câmpina, în fața CSM-ului, și eșecul din această rundă al Chindiei Târgoviște, în fața celor de la Titu, și dâmbovițenii având statut de favoriți la revenirea în eșalonul secund, opțiunea lui Diniță pentru transferul tânărului mijlocaș de la echipa secundă a Concordiei Chiajna, Ionuț Crăciun, autorul golului victoriei din derbi, se înscrie pe aceeași linie!